Ludi rasplet

Riječki trener i njegov riječki stožer režirali sportsko čudo u posljednjem kolu Premier lige Saudijske Arabije

Portal Novi list

Alen Horvat sa svojim stožerom

Alen Horvat sa svojim stožerom

Alen Horvat je na kormilu Al-Batina u posljednjem kolu osigurao ostanak u ligi remiziravši kod velikog favorita koji je ostao bez naslova prvaka



RIJEKA Riječki stručnjak Alen Horvat i njegov u visokom postotku riječki stožer (Boris Pučić, Fedor Kulušić, Dean Mladenić, Goran Milanko, Mladen Posavec) napravio je malo sportsko čudo izborivši u posljednjem kolu ostanak u saudijskoj Premier ligi. Naime, bivši veznjak i trener Rijeke uspio je spasiti u jednom trenutku već otpisani Al-Batina od ispadanja i ne samo to već odrediti prvaka države. Al-Batina je u gostima remizirala (0:0) protiv velikog favorita Al Ittihada, sebi donijela bod spasa, a domaćinu uzela titulu!


Prvak je postao Al-Hilal koji je pobijedio  Al-Faysalyja, izravnog konkurenta Al-Batinu. Obje momčadi zaključile su prvenstvo s istim brojem bodova, ali je Al-Batin ostao premijerligaš zahvaljujući boljem međusobnom omjeru. Al Ahli, bivšeg igrača Rijeke Filipa Bradarića (ušao je u samom finišu utakmice), nije uspio pobijediti Al Shabab i izbjeći ispadanje iz lige.