Ivan Lepinjica

Riječki veznjak u redovima Farmaceuta: “Ozračje Rujevice trebalo bi nas motivirati”

Denis Frančišković

Ivan Lepinjica/Foto PIXSELL

Ivan Lepinjica/Foto PIXSELL

Puno je lakše kada znaš protiv koga igraš. To su igrači s kojima sam puno trenirao, ali mi smo momčad i tako moramo razmišljati - kaže Lepinjica



RIJEKA U redovima gostiju Rujevice nedostaju dva važna obrambena igrača, kapetan i stožerni pojedinac Božić i Martinaga koji imaju žute kartone, a Farmaceuti će zasigurno imati i riječki štih s Lepinjicom i Liberom.


– Teško gostovanje, zna se što Rijeka predstavlja ove godine u HNL-u i da se bori za vrh. Imaju odličnog trenera i mog velikog prijatelja Sopića. Kao i jako dobru momčad. Idemo, ne da bismo izgubili već po pozitivan rezultat. S optimizmom dolazimo u Rijeku – kaže trener Roy Ferenčina.


Farmaceuti su dobro radili kroz tjedan, a manjih problema imali su s terenom i s obzirom na snježne uvjete. Stoga su trenirali na umjetnoj travi. Hoxhu mnogi već vide u Maksimiru. Remeti li to ozračje?




Hoxha je profesionalac, dio je momčadi i sto posto je usredotočen na ovu utakmicu. Nadam se da će nam pomoći da ostvarimo pozitivan rezultat. On će otići, 99 posto je tako jer radi se o odličnom igraču, a mi manji klubovi prisiljeni smo prodavati. Mi ćemo se u stanci nastojati presložiti i dovesti dva, tri pojačanja.


Zadnju utakmicu odlučio je Galešić solo akcijom i jedinim golom nakon što je prošao sve igrače u trku od 70 metara.


– Mi smo u tom susretu zaslužili bod. A taj gol vrtio se svuda, stvarno rijetko viđen. Nadam se da smo sada pametniji i da nećemo raditi takve pogreške. Nadam se da ćemo mi početi zabijati golove i osvajati bodove. Isto tako da ćemo se pokazati u najboljem svjetlu i uživati u nogometu.


Ivan Lepinjica, bivši igrač Rijeke, vraća se u konkurenciju.


– Puno je lakše kada znaš protiv koga igraš. To su igrači s kojima sam puno trenirao, ali mi smo momčad i tako moramo razmišljati. Isto tako Rijeka se pokazuje kao momčad unatoč kvalitetnim pojedincima. Neće biti lako, ali očekujem pozitivan rezultat. Rijeka je sada iza mene, Slaven je moj novi klub i pokušavam dati sve. Došao sam tu da pomognem klubu i da klub pomogne meni. To ozračje na Rujevici trebalo bi biti za nas motiv. Idemo se pokazati kao dobra momčad. Hoću li imati svoje navijače? Bit će ih. Doći će cura. Za koga će navijati? Ona navija za mene, nebitno gdje igram, ha, ha… – kaže Lepinjica.