Mislav Oršić

Rezultat derbija protiv Rijeke neće utjecati na nas uoči Lisabona

Ivana Vaupotić

Mislav Oršić/Foto PIXSELL

Mislav Oršić/Foto PIXSELL

 Svi znaju da imamo širok igrački kadar. Trener je taj koji određuje momčad, ali jasno je da će igrači koje izabere biti spremni za tu utakmicu s Rijekom – objašnjava Oršić, uz napomenu da Dinamo u derbiju želi još jednu pobjedu.



ZAGREB Bez obzira na ishod uzvrata osmine finala Europske lige u Lisabonu, Dinamo je već sada ostvario uspjeh kakav nisu sanjali ni najveći optimisti. Pobjeda nad moćnom Benficom u Zagrebu (1:0) definitivno je potvrdila da Nenad Bjelica i njegovi suradnici u stručnom stožeru rade odličan posao, a to im daje pravo na nadu mogu otići i korak dalje.


– Nismo imali posebno slavlje nakon utakmice jer to je bilo tek prvo poluvrijeme ovog dvoboja. Sada moramo pružiti jednako dobru igru u uzvratu i izboriti se za plasman u četvrtfinale – kaže Mislav Oršić.


Sjajna partija


Ilustracije radi, nije na odmet spomenuti da je Benfica zadnji poraz doživjela 22. siječnja ove godine, u polufinalu Liga kupa s Portom (1:3). Orlovi su do gostovanja u Zagrebu nanizali osam pobjeda i jedan remi, uz impresivnu gol-razliku 32:6. Povrh toga, prije mjesec dana su u Lisabonu deklasirali Nacional (10:0), a prošle subote su kao gosti savladali Porto (2:1) i preuzeli vrh Primeire.




– Oni su promijenili dosta igrača u odnosu na taj derbi. Ovo im možda nije bio najjači sastav, ali to ne umanjuje našu pobjedu jer stvarno smo odigrali jako dobru utakmicu – dodaje Oršić koji je još jednom pružio sjajnu partiju na poziciji lijevog krila.


Kada su izvučeni parovi osmine finala Europske lige, Benfica je imala status velikog favorita, a danas su stvari postavljene nešto drugačije. Zagrebački kapital od jednog gola Dinamu daje podjednake izglede za prolaz, iako je svima u Maksimirskoj 128 više nego jasno da idući četvrtak donosi paklena iskušenja u Lisabonu.


– Sigurno je da će uzvrat biti drugačiji od ove utakmice. Oni će u Lisabonu imati veliku potporu svojih navijača i dat će sve što imaju za prolaz. Mi ćemo se dobro spremiti za tu utakmicu kako bismo mogli kvalitetno odgovoriti na njihov juriš. Nadam se da će to biti dovoljno za plasman u četvrtfinale – rezonira Oršić.


Modrima dodatnu dozu optimizma daje i statistika koja kaže da Benfica ove sezone niti jednom suparniku u međunarodnim natjecanjima nije zabila više od jednog gola u Lisabonu. S druge strane, Dinamo je na sedam europskih gostovanja od kraja srpnja prošle godine postigao deset golova.


Širok kadar


– Jedini poraz na strani smo doživjeli u Plzenu. Mislim da smo ove sezone pokazali da možemo igrati sa svakim suparnikom. U Lisabonu moramo nastaviti istim putem – tvrdi 26-godišnjak koji je ove sezone postigao pet golova u petnaest europskih utakmica.


Prije odlaska u Lisabon, Dinamo sutra mora odraditi i derbi s Rijekom na stadionu Maksimir. Dosadašnja iskustva pokazuju da će Bjelica tu utakmicu iskoristiti za odmaranje ključnih igrača kako bi svježi dočekali gostovanje kod Benfice.


– Svi znaju da imamo širok igrački kadar. Trener je taj koji određuje momčad, ali jasno je da će igrači koje izabere biti spremni za tu utakmicu s Rijekom – objašnjava Oršić, uz napomenu da Dinamo u derbiju želi još jednu pobjedu.


No, čak i ako ishod bude drugačiji, to, prema njegovim riječima, neće poremetiti atmosferu u svlačionici.


– Svjesni smo značaja uzvrata u Lisabonu. Zbog toga ne vjerujem da rezultat derbija može utjecati na nas. Niti će nas pobjeda podignuti u nebo, niti će nas poraz pokolebati uoči utakmice s Benficom – zaključuje Oršić.