Veliko priznanje

Real Salt Lake nominirao bivšeg kapetana nogometaša Rijeke za humanitarca godine MLS lige

Portal Novi list

Damir Kreilach zbog ozljede je van terena od 17. srpnja



RIJEKA Damir Kreilach posljednju utakmicu u MLS ligi odigrao je 17. travnja protiv New York Cityja. Bol u leđima bila je prejaka pa je ozljedu morao sanirati operativnim zahvatom. Još uvijek se nije vratio na teren, mukotrpan oporavak još traje… No, bivši kapetan Rijeke (33) nije samo mirovao i odrađivao zadane terapije. Svoju silnu energiju usmjerio je prema humanitarnom radu zbog čega ga je njegov klub nominirao za titulu humanitarca godine MLS lige.


Naime, Kreilach je na početku sezone otkupio sto ulaznica za svaku domaću utakmicu koje su podijeljene onima koji si to ne mogu priuštiti. Taj dio tribine preimenovan je u “Kreilachov kutak“.  Taj potez motivirao je vlasnika kluba i sponzore da otkupe dodatnih 335 ulaznica i također podijele potrebitima. Rezultat svega je da je Real Salt Lake na kraju ostvario rekordan niz od 17 utakmica s rasprodanim stadionom!


Kreilach je osim ovog poteza pomogao i volontirao na još nekoliko adresa (Utah Food Bank, Special Olympics, Midvale Elementary School i Granite Education Foundation), te na taj način pridonio zajednici u kojoj živi i djeluje u posljednje četiri godine.