Marca tvrdi...

Real Madrid traži od Luke Modrića da propusti utakmice s Mađarskom i Walesom!

Hina

Luka Modrić/Foto REUTERS

Luka Modrić/Foto REUTERS

»Real Madrid očekuje da Luka razgovara sa svojim izbornikom kako bi mu on što je više moguće olakšao nadolazeći kalendar«, navele su sportske novine Marca sa sjedištem u Madridu.MADRID Real Madrid očekuje od Luke Modrića da razgovara s hrvatskim izbornikom Zlatkom Dalićem i odustane od igranja nadolazećih utakmica protiv Mađarske i Walesa kako bi se oporavio od ozljede, izvijestile su u srijedu španjolske novine Marca, a klupski dužnosnik kaže kako je za Real Madrid »korektno ono što Luka odluči«.


Modrić je ozlijedio aduktor desne noge 9. rujna tijekom utakmice Azebajdžana i Hrvatske u kojoj je odigrao svih 90 minuta. Tri dana ranije bio je odigrao kompletnu utakmicu protiv Slovačke. Posljednjih 14 dana je izvan pogona te je propustio utakmice protiv PSG-a, Levantea i Seville.


Vezni 34-godišnji igrač u ponedjeljak je vježbao individalno, a u utorak prvi put u grupi sa suigračima. Real Madrid ga nije uvrstio na popis igrača za današnju utakmicu protiv povratnika u ligu Osasune, a upitan je i njegov nastup u gradskom derbiju protiv Atlética u subotu.


Trener Zinedine Zidane rekao je u utorak kako se kapetan hrvatske reprezentacije bolje osjeća te da bi se uskoro mogao priključiti ekipi no nije naveo kada ga očekuje u utakmicama.Hrvatski izbornik Zlatko Dalić uvrstio je Modrića na popis igrača za kvalifikacijske utakmice za odlazak na EURO 2020. protiv Mađarske 10. listopada i Walesa 13. listopada.

»Real Madrid očekuje da Luka razgovara sa svojim izbornikom kako bi mu on što je više moguće olakšao nadolazeći kalendar«, navele su sportske novine Marca sa sjedištem u Madridu.


James Rodríguez, kapetan Kolumbije, ovaj je mjesec propustio prijateljske utakmice s Brazilom i Venezuelom zbog ozljede. Četiri dana kasnije odigrao je za Real Madrid svih 90 minuta protiv Levantea.


»Real Madridu bi se svidjelo da to učini i Modrić, misleći na ono što ga čega s klubom. Jedna gesta u obliku propuštanja utakmica kako bi se oporavio i vratio u formu«, tvrdi Marca.


Dužnosnik Real Madrida rekao je u srijedu Hini:


»Za Real Madrid, ono što odluči Luka bit će korektno«.


Modrić je u srijedu nije bio dostupan za komentar. Vježbao je u sportskom centru na sjeveru grada zajedno s ostalim ozlijeđenim igračima. Njegovi suigrači večeras će na Santiago Bernabéu igrati protiv Osasune.