Španjolsko prvenstvo

Real Madrid šesticom ispratio Mallorcu i zasjeo na čelo Premere, Benzema prestigao Messija i Ronalda

Hina

Karim Benzema/Foto REUTERS

Karim Benzema/Foto REUTERS

Benzema je s dva gola i dvije asistencije postao najbolji igrač po učinku na startu La Lige u 21. stoljeću, u prvih šest kola sezone izravno je doprinio s 15 golova



MADRID Nogometaši Reala pobijedili su u šestom kolu Primere na svom stadionu Mallorcu s 6-1 i zasjeli na čelo ljestvice.


Real je do pete pobjede stigao s tri gola Marca Asensia, dvaput se u strijelce upisao Karim Benzema, uz dvije asistencije, a jednom je pogodio Isco. Luka Modrić je ostao na klupi Kraljevskoga kluba.


Sevilla je na svom stadionu pobijedila Valenciju s 3-1 i probila se na treću poziciju, a Ivan Rakitić je igrao za domaće od 56. minute. I Villareal je s 4-1 kod kuće slavio protiv Elchea, dok je Espanyol upotpunio odličan dan domaćina pobjedom nad Alavesom 1-0.




Na ljestvici vodi Real s 16 bodova, Atletico je drugi s 14, a Sevilla ima 11.


Inače, Benzema je s dva gola i dvije asistencije postao najbolji igrač La Lige po učinku u 21. stoljeću, u prvih šest kola sezone izravno je doprinio s 15 golova (osam golova i sedam asistencija). Prije njega tu statistiku predvodili su  Leo Messi (2011./12. – 13 golova) i Cristiano Ronaldo (2014./15.  – 14 golova).


Benzemi je drugi gol na ovoj utakmici bio i 200. prvenstveni gol u Primeri, čime je postao deseti igrač koji je zabio toliko u jednoj od najjačih liga svijeta.