Polufinalisti LP

Real Madrid i Manchester City nisu dopustili preokrete u uzvratima, Modrić došao do svojeg sedmog polufinala Lige prvaka

Hina

Utučeni Salah/Foto REUTERS

Utučeni Salah/Foto REUTERS

Real Madrid je na Anfieldu uspio sačuvati svoju mrežu, podjednako zahvaljujući sjajnim obranama svog vratara Courtoisa, kao i promašajima Liverpoolovih nogometaša



DORTMUND / LIVERPOOL Nogometaši Real Madrida i Manchester Cityja pridružili su se PSG-u i Chelseaju u polufinalu ovogodišnjeg izdanja Lige prvaka. Real je na gostovanju u Liverpoolu sačuvao prednost od 3-1 iz prve utakmice, a Manchester City je i u Dortmundu svladao Borussiju s 2-1, baš kao i u prvom dvoboju.


Borussia je do vodstva došla već u 15. minuti pogotkom 17-godišnjeg Engleza Judea Bellinghama, ali su gosti preokrenuli rezultat u nastavku. Izjednačujući pogodak postigao je Riyad Mahrez u 55. minuti iz kaznenog udarca, nakon što je Emre Can sam sebe pogodio u ruku u kaznenom prostoru. Pobjedu Guardiolinoj momčadi donio je Phil Foden preciznim i snažnim udarcem s ruba kaznenog prostora u 75. minuti.


Real Madrid je na Anfieldu uspio sačuvati svoju mrežu, podjednako zahvaljujući sjajnim obranama svog vratara Courtoisa, kao i promašajima Liverpoolovih nogometaša.




Luka Modrić je odigrao cijelu utakmicu u kojoj je prvenstveno bio posvećen obrambenim zadacima koje je obavio besprijekorno i po sedmi put u karijeri s “kraljevskim klubom” stigao do polufinala Lige prvaka koju je osvojio u četiri navrata.


U prvim dvobojima polufinala Paris Saint-Germain će ugostiti Manchester City, a Real Madrid će biti domaćin Chelseaju. Prve polufinalne utakmice na rasporedu su 27. i 28. travnja, a uzvrati će biti odigrani 4. i 5. svibnja.


Finale Lige prvaka bit će odigrano 29. svibnja na Olimpijskom stadionu Ataturk u Istanbulu.