Puno optimizma

Rapski nogometaši priželjkuju plasman u viši rang: “Imamo umjetnu travu, puno djecu, trenere i rezultate”

Igor Duvnjak

Dragan Ivić/M. LEVAK

Dragan Ivić/M. LEVAK

Prvenstvo je još pred nama, lopta je okrugla, ima još dosta utakmica - kaže trener Dragan Ivić



RIJEKA  Rab je jedan od kvarnerskih otoka s dugom turističkom tradicijom, uz to je ova brojnim turistima omiljena destinacija isto tako i dugotrajno utočište nogometašima, koji iz generacije u generaciju oko lopte kreiraju zanimljive nogometne priče. Sadašnja momčad ožujak nije sretno okončala pošto je na umjetnoj travi SRC-a Belveder, dugogodišnjeg legendarnog Omladinskog s Rikard Benčićem prošla »kao bosa po trnju« izgubivši 4:0.


– Sve u svemu bilo je loše – kazao je Dragan Ivić, jedan od trenera Rabljana. – U ovoj je utakmici Rikard Benčić bio za koplje bolji od nas te smo na kraju dobro i prošli.


Prvenstvo je međutim dugo, ne čini ga jedna utakmica, kroz ligaško su natjecanje usponi i padovi vrlo česta, skoro pa konstantna pojava. Rabljani su se tako našli u seriji negativnih rezultata,




– Sezona nam je u prvom dijelu prvenstva bila dobra, zadovoljni smo s onim što smo ostvarili. Željeli smo graditi napredak, sve onako korak po korak. Pobijedili smo u dosta utakmica, a sada smo tu gdje jesmo. Kao što bi netko rekao, sada su nam kola krenula nizbrdo, izgubili smo u tri utakmice zaredom. Nema druge, moramo se sabrati.


Dečki redoviti


Rabljane ne brinu muke oko igračkog kadra, zadovoljni su popunjenošću momčadi, niz je imena u igračkom kadru. Osim toga u klubu su također zadovoljni njihovim odgovorima na sportske obaveze.


Nogometaši Raba s trenerima na Omladinskom igralištu/M. LEVAK

Nogometaši Raba s trenerima na Omladinskom igralištu/M. LEVAK


– Ima nas dosta, 25 igrača je na raspolaganju. Petnaestorica, šesnaestorica su stalno na treningu, vježbaju stalno. No, ozlijeđena su nam trojica igrača i jedan je još na putu u Austriji. Trebao bi se vratiti krajem sljedećeg mjeseca. Dečki su za sada redoviti na treninzima.


Turistička sezona još nije počela, ali kada ona počne onda je sve to već malo teže. S obzirom na sve u ovom dosadašnjem dijelu sezone ciljali smo osvojiti još par bodova. No, sve je to ispalo malo drugačije.


Rabljani treniraju i igraju u dobrim sportskim uvjetima, puno boljima od onih koji su imale neke generacije njihovih prethodnika.


Stotinjak djece


Djecu na Rabu značajno zanima igranje nogometa, a klub pritom ne oskudijeva sa stručnim kadrom.


– Trenutno su nam uvjeti za rad na super razini. Na Rab je došla umjetna trava, Osim toga, puno je djece na igralištu u raznim uzrastima. Imamo morčiće, školu nogometa, mlađe i starije pionire. Mogli bismo tu spomenuti i kadete, ali oni se ne natječu. Imamo stotinjak djece, u školi nogometa ih je oko sedamdeset. Imamo i dovoljno trenera, tako da nema problema, radi se dosta dobro.


Klupske su ambicije veće, gleda se ka višem rangu natjecanja.


– Mi smo se čak i prijavili za ulazak u ligu više. I sada još stojimo iza toga, prvenstvo je još pred nama, lopta je okrugla, ima još dosta utakmica. Mislim da ćemo na kraju biti među prva tri, četiri kluba.


Kada je pak riječ o perspektivi rapskog nogometa Ivić na nju gleda s optimizmom.


– Ne bismo se trebali brinuti, planirali smo neke stvari, neki rezultati su se složili i prije, a kada smo preuzeli momčad planirali smo za tri, četiri godine. Sada postoji ta šansa, situacija je zadovoljavajuća – zaključuje Ivić.