EURO 2020

Raheem Sterling o dvojbenom penalu koji odlučio pobjednika: “Suparnik me sapleo…”

Raheem Sterling/Foto REUTERS

Raheem Sterling/Foto REUTERS

Apsolutno je bio prekršaj - uvjerava engleski napadač



LONDON Engleski kapetan Harry Kane, koji je zabio pogodak za 2-1, proglašen je igračem utakmice.


“Bila je to vrlo teška utakmica. Danska je obrana bila odlična i bilo je teško probiti je. Znali smo da moramo biti strpljivi,” kazao je Kane koji nije realizirao kazneni udarac u produžetku, ali je odbijanac ipak pospremio u gol.


“Nije bilo lako postići gol, Schmeichel je odličan vratar, no ipak sam zabio, imao sam sreće. Protiv Italije će biti teško, ali želimo osvojiti Europsko prvenstvo kod kuće,” dodao je Kane.




“To je još jedan korak u pravom smjeru, bila je ovo velika izvedba. Morali smo naporno raditi. Prvi put smo primili gol na Euru. Uspjeli smo izjednačiti i znali smo da trebamo biti strpljivi. S nogama koje imamo u momčadi, uz agresivnost i moć, znali smo da ih možemo nadmašiti i na kraju smo uspjeli,” dodao je Raheem Sterling za ITV.


Napadač Manchester Cityja je u produžetku izborio kazneni udarca koji je odlučio susret.


“Apsolutno je bio prekršaj, ušao sam u kazneni prostor i suparnik me sapleo,” kazao je Sterling osvrnuvši se prema finalu s Italijom.


“Sada se moramo koncentrirati na vikend. Slijedi nam Italija, malo ćemo proslaviti, a zatim se usredotočiti na finale. Moramo poduzimati korak po korak, to je ono što moramo učiniti,” dodao je.