Liga prvaka

Računica je potpuno jasna: Dinamo i dalje može biti drugi, ali i ispasti iz Europe

Hina

snimio Davor Kovačević

snimio Davor Kovačević

Dinamo bi pobjedom na San Siru osigurao Europsku ligu, ali i ostao u igri za plasman u osminu finala Lige prvaka. Kada bi Šahtar izgubio u Manchesteru, 'modri' bi uoči zadnjeg kola imali tri boda više od Ukrajinaca i trebao bi im na stadionu Maksimir remi protiv 'Građana' koji bi već tada imali osiguran prolaz i prvo mjesto u skupini.



ZAGREB – Nakon šokantne završnice utakmice protiv Šahtara, nogometaši Dinama i dalje mogu osvojiti drugo mjesto u skupini i tako izboriti plasman u osminu finala, ali i ispasti iz Europe.


Hrvatski prvak je do sudačke nadoknade imao sve, tri boda koja mu osiguravaju najmanje proljeće u Europskoj ligi, te veliki korak bliže plasmanu u osminu finala elitnog natjecanja ‘Starog kontinenta’.


Nažalost, igrači Šahtara se nisu predali i s dva gola u sudačkoj nadoknadi izvukli su remi (3-3) koji bitno mijenja situaciju u skupini. Sada su Ukrajinci u prednosti jer su u međusobnom srazu bolji od ‘modrih’ nakon što je prva utakmica završila 2-2.




Nažalost, Dinamo sada mora strahovati i od gubitka treće pozicije koja osigurava utješnu nagradu, prelazak u Europsku ligu.


Mnogo toga bit će poznato 26. studenog kada Dinamo gostuje u Milanu kod Atalante, dok Manchester City na svom Etihadu dočekuje Šahtar.


Dinamo bi pobjedom na San Siru osigurao Europsku ligu, ali i ostao u igri za plasman u osminu finala Lige prvaka. Kada bi Šahtar izgubio u Manchesteru, ‘modri’ bi uoči zadnjeg kola imali tri boda više od Ukrajinaca i trebao bi im na stadionu Maksimir remi protiv ‘Građana’ koji bi već tada imali osiguran prolaz i prvo mjesto u skupini.


Nažalost, tada bi bilo teško očekivati pomoć Atalante u Harkivu, jer bi Talijani bili bez ikakvih izgleda za prolaz.


“Naša računica je jasna, ići na pobjedu u sljedećoj utakmici. Uvijek na pobjedu. Znamo kakav je Atalanta suparnik. Jaki su, pokazuju to svakoga vikenda u talijanskoj ligi, bit će teška utakmica kao i svaka u Ligi prvaka. Sve su momčadi iznimno jake i vidiš da te kažnjavaju i s najmanjim nedostatkom koncentracije,” kazao je Nenad Bjelica dodavši: “Idemo dalje s puno samopouzdanja i s puno vjere u uspjeh.”


U slučaju remija na San Siru i pobjede Cityja, Dinamo bi osigurao najmanje treće mjesto, a odluku o drugom putniku u osminu finala odgodio do zadnjeg kola. Dinamo bi tada imao bod više od Ukrajinaca koji bi igrali protiv nemotivirane Atalante, dok na Maksimir dolazi Manchester City s osiguranim prvim mjestom u skupini.


Nažalost, Dinamo može i ostati bez Europe, premda je u prva četiri kola osvojio pet bodova.


Ako Atalanta pobijedi, doći će Dinamu na bod zaostatka i tada bi bilo važno da City porazi Šahtar i osigura prolaz i prvo mjesto u skupini.


S takvim raspletom Dinamo i Šahtar imali bi po pet bodova, a Atalanta četiri, a u zadnjem kolu u Talijani gostuju u Ukrajini. “Modri” bi tada morali osvojiti barem bod za ‘proljeće’ u Europskoj ligi. U slučaju poraza od Cityja ovisili bi o ishodu druge utakmice. Najgora opcija bili bi pobjeda Atalante, jer bi Dinamo tada ispao iz Europe.