Iz redova Istre 1961

PULSKI PRIJEDLOG Zaključiti Prvu HNL na temelju aktualnog plasmana i proširiti je tako da nitko ne ispadne

Portal Novilist.hr

Prvoligaški nogomet mogao bi se iduće sezone igrati na Rujevici i na Kantridi/Foto Arhiva NL

Prvoligaški nogomet mogao bi se iduće sezone igrati na Rujevici i na Kantridi/Foto Arhiva NL



RIJEKA Baskijska grupacija Alaves-Baskonia smanjila je plaće zaposlenicima u svojim španjolskim klubovima, nogometnom klubu Alaves i košarkaškom klubu Baskoniji, a pretpostavka je da će ta mjera zahvatiti i nogometaše i zaposlenike hrvatskog prvoligaša Istre 1961. Puljane je stanka zatekla na desetom mjestu prvenstvene ljestvice koje im jamči ostanak u ligi. Dva boda manje ima pretposljednji Inter koji bi sukladno važnim propozicijama, a u slučaju da se prvenstveno zaključi na temelju postojećeg plasmana mora u kvalifikacije.


Ivan Prelec, trener Istre 1961, ovako vidi mogući rasplet lige i nastavka prvenstva.


– Ako pauza bude trajala mjesec ili mjesec i pol, ne daj Bože dva mjeseca, neće se biti lako vratiti u natjecateljski proces, pogotovo ne u ritam utakmica koje će se igrati svaka tri-četiri dana. Ako se još uzme u obzir da se radi o periodu kad će vjerojatno biti velike vrućine, bit će to iznimno iscrpljujuće i zahtjevno za sve igrače te će i o tome trebati razmišljati. Za sada o svemu možemo tek nagađati i stoga je najbolje pričekati da se vidi što će biti i onda donijeti odluke koje će biti najbolje za natjecanje, ali i za same sportaše. Prvak se mora proglasiti, kao i ostali putnici za Europu, a ako se ne bude moglo dalje igrati, treba očekivati da će to biti napravljeno na temelju dosadašnjih rezultata. Nije najpravednije, ali tu će opciju morati prihvatiti i klubovi koji će se osjećati oštećeni. Što se tiče dna ljestvice, mislim da bi bilo najpravednije da u tom slučaju nitko ne ispadne i da se liga proširi – rekao je trener Puljana za Glas Istre.




U tom slučaju, a temeljem podnijetih zahtjeva za izdavanje prvoligaških licenci, u Prvu HNL ušli bi Šibenik i Orijent 1919.