Rijeka vs. Istra 1961

Puljani dolaze uživati u utakmici protiv Rijeke: “Želimo se nadigravati, nadamo se da ćemo na kraju izaći kao pobjednici”

Portal Novi list

Ante Erceg sa suigračima/Foto PIXSELL

Ante Erceg sa suigračima/Foto PIXSELL

Ljestvica nam u ovom trenutku nije toliko bitna, koliko nam je važno da nastavimo provoditi svoj plan - rekao je trener Gonzalo Garcia



PULA   Istra 1961 i Rijeka remizirali su u prvoj ovosezonskoj utakmici na Drosini (1:1) u vrijeme dok je momčad Riječana vodio Fausto Budicin, bivši trener Puljana. Rijeka je povela ranim golom Vučkića (4’), a konačan ishod skrojio je Petković (26’).


– Čeka nas dobar derbi na divnom stadionu i s jakim protivnikom. Rijeka se pokušava vratiti iz loše situcije, a mi želimo nastaviti dobru sezonu te stavljamo naglasak na želju za pobjedom na Rujevici – kaže trener Gonzalo Garcia. – Prošle sezone nismo uspjeli dobiti samo Rijeku i Šibenik, a ove smo se godine poboljšali u nekim segmentima da ne bismo izgubili ovakve utakmice. Stoga, idemo uživati u toj utakmici, pokazati kvalitetu i koliko želimo ta tri boda.


Šef struke Zeleno-žutih hvali ozračje u redovima svoje momčadi.




– Rijeka se u posljednjim utakmicama sve više popravlja nakon promjene mnoštva igrača i trenera. Kod nas je situacija odlična, osim što se Kopljar ozlijedio na treningu. Ljestvica nam u ovom trenutku nije toliko bitna, koliko nam je važno da nastavimo provoditi svoj plan – rekao je Garcia.


Derbi na Rujevici najavio je i Ante Erceg, napadač Puljana, koji igra u sve boljoj formi, a dosad je zabio pet pogodaka.


– Rijeka je ove sezone imala više nesreća u smislu ozlijeđenih igrača, ali inače je jako dobra momčad kojoj nije mjesto na devetoj poziciji. Čeka nas teška utakmica protiv jake momčadi koja igra dobar nogomet na svom travnjaku – rekao je Herceg.


Posljednju utakmicu s Bijelima prvi »topnik« Istrana nije igrao zbog viroze.


– Rijeka će se sigurno dignuti i prekinuti lošu seriju, samo se nadam da to neće biti danas. Riječ je o dvije dobre momčadi koje se vole nadigravati, a mi idemo na pobjedu. Očekujem utakmicu s puno šansi i golova te Rijeku koja će jurišti na pobjedu. Želimo se sa svima nadigravati, a nadam se da ćemo na kraju ipak izaći kao pobjednici – zaključio je Erceg.