Prijelazni rok

PSG potvrdio angažman francuskog reprezentativca iz Bayerna za 40 milijuna eura odštete

Hina

Lucas Hernandez/Foto REUTERS

Lucas Hernandez/Foto REUTERS

Hernandez je peta ljetna prinova PSG-a nakon Slovaka Milana Skriniara, urugvajskog veznjaka Manuela Ugartea, španjolskog napadača Marca Asensija i korejskog ofenzivnog veznjaka Lee Kang-Ina



PARIZ  Francuski reprezentativac Lucas Hernandez odlazi iz minhenskog Bayerna u Paris Saint-Germain, objavio je u nedjelju pariški klub, dodavši da je potpisao ugovor do 2028. godine.


Hernandez je peta ljetna prinova PSG-a nakon Slovaka Milana Skriniara, urugvajskog veznjaka Manuela Ugartea, španjolskog napadača Marca Asensija i korejskog ofenzivnog veznjaka Lee Kang-Ina.


“Osjećam veliku rados,. Dugo sam čekao da se pridružim PSG-u, i konačno se dogodilo”, kazao je Hernandez (27).




Iznos transfera je oko 40 milijuna eura prema izvoru bliskom pregovorima, znatno ispod 80 milijuna eura koliko su se Bavarci nadali na početku pregovora.


U četiri godine u Bayernu, Francuz je odigrao samo 107 utakmica za njemačku momčad, manje od Neymara i Marca Verrattija u PSG-u, ali su ga redovito ismijavali zbog njihovih izostanaka tijekom velikih utakmica zbog ozljeda.


Također, on se upravo oporavlja od puknuća prednjeg križnog ligamenta desnog koljena zadobijenog u devetoj minuti prve utakmice francuske reprezentacije na Svjetskom prvenstvu 2022. u Katru protiv Australije (4-1) i još ne trenira otad.