Francuski Liga kup

PSG nakon drame jedanaesteraca protiv Lyona došao do trostruke krune

Hina

Foto REUTERS

Foto REUTERS

U dvoboju francuskih predstavnika u Ligi prvaka odigranom u petak na Stade de Franceu nije nedostajalo prilika, ali su vratari obiju momčadi sjajnim intervencijama spašavali svoju mrežu



PARIZ Nogometaši Paris Saint-Germaina pobjednici su posljednjeg izdanja francuskog Liga kupa, a do svog devetog trijumfa u ovom natjecanju došli su pobijedivši Olympique Lyon boljim izvođenjem jedanaesteraca (6-5), nakon što u osnovnih 90 minuta i 30 minuta produžetka nije bilo pogodaka.


U dvoboju francuskih predstavnika u Ligi prvaka odigranom u petak na Stade de Franceu nije nedostajalo prilika, ali su vratari obiju momčadi sjajnim intervencijama spašavali svoju mrežu. I tako je odluka o posljednjem pobjedniku Liga kupa pala udarcima s bijele točke.


U prvih pet serija izvođači su bili precizni, a Lyon je imao prednost jer su njegovi igrači prvi pucali. Neymar je bio suočen s udarcem u kojem nije smio pogriješiti i nije podlegao pritisku.




No, već u sljedećoj seriji pritisak nije izdržao napadač Lyona Bertrand Traore čiji je udarac Keylor Navas zaustavio i tako omogućio Pablu Sarabiji da PSG-u donese četvrtu trostruku krunu u domaćim natjecanjima te ukupno 40. domaći trofej kad se naslovima prvaka (9), trijumfuma u Kupu Francuske (13) i Liga kupu (9) pridodaju francuski Superkupovi (9).


Lyon je u svom šestom finalu Liga kupa doživio peti poraz i tako propustio svoju posljednju priliku da se kroz domaća natjecanja domogne nastupa u Europskoj ligi sljedeće sezone.


PSG-u do kraja sezone ostaje još i nastup na završnom turniru Lige prvaka, gdje ga u jednoj utakmici četvrtfinala čeka obračun s Atalantom. Do završnog turnira u Lisabonu može doći i Lyon uspije li u uzvratnoj utakmici osmine finala u Torinu protiv Juventusa obraniti prednost od 1-0 iz prvog dvoboja. Lyonu je još samo Liga prvaka ostala kao mogućnost da se domogne Europe i u sljedećoj sezoni, za što će momčad Rudija Garcije morati osvojiti “pehar s velikim ušima”.