Borba protiv siromaštva

PSG donirao 100.000 eura francuskoj humanitarnoj organizaciji SPC

Hina

Neymar/Foto REUTERS

Neymar/Foto REUTERS

PARIZ Jedan od najbogatijih klubova na svijetu francuski prvak PSG je preko svoje klupske zaklade donirao 100.000 eura francuskoj humanitarnoj organizaciji Secours Populaire Francais (SPC).SPF je neprofitna organizacija čiji rad počiva na donacijama i naslijeđenim fondovima, a posvećena je borbi protiv siromaštva i diskriminacije u Francuskoj i svijetu. 

“PSG se još jednom odazvao pozivu naše dobrotvorne organizacije da pomognemo žrtvama siromaštva ili socijalne isključenosti u ovoj teškoj situaciji. Ova podrška omogućit će nam da djelujemo brzo kako bi ublažili patnje onih koji su najviše pogođeni posljedicama ove neviđene krize,” kazao je izvršni direktor SPF-a Thierry Robert.


Paris Saint-Germain i Secours Populaire Francais zajedno surađuju više od deset godina, a početkom ožujka su potpisali ugovor po kojem će klub sa Parka prinčeva u iduće tri godine donirati još 400.000 eura.


Dodajmo kako se PSG zbog ove donacije našao na udaru ljutih navijača na društevnim mežama koji smatraju kako je iznos sramotno nizak za klub koji je samo na dovođenje Neymara i Kylana Mbappea potrošio oko 400 milijuna eura.