Finale Lige prvaka

PSG – BAYERN 0:1 KRAJ! Odličan centaršut Kimmicha i glava Comana za pobjedu Bavaraca! Bayern uzeo svoj šesti trofej Lige prvaka!

Portal Novilist.hr

Mbappe i Kimmich/Foto REUTERS

Mbappe i Kimmich/Foto REUTERS



LISABON Od 21 sat na stadionu “Luz” u Lisabonu čeka nas jedan od najvećih nogometnih spektakla – finale Lige prvaka. Finale u kojemu se sastaju minhenski Bayern i PSG, prvaci Njemačke i Francuske.


Bavarcima je ovo finale već jedanaesto, pet puta su osvajali Ligu prvaka, dok je za PSG danas ipak nešto posebniji dan jer će prvi put igrati finale ovoga natjecanja. Nijemci zbog tog iskustva ujedno imaju i malu prednost, a trener Hansi Flick najavio je isti stil svoje momčadi kao i dosad.


– U našoj igri tijekom posljednjih 10 mjeseci uvijek smo pokušavali nametnuti svoj stil i uvijek smo igrali visoko. U konačnici imamo i rezultate, pa nećemo previše mijenjati u tom smislu. Ipak, iza naše obrambene linije ima dosta prostora. Moramo pritisnuti PSG kada imamo loptu u svojim nogama – istaknuo je Flick uoči utakmice.




Stigli su sastavi. Trener Bayerna Hansi Flick je ipak odlučio ostaviti hrvatskog nogometaša Ivana Perišića na klupi te početi utakmicu s Comanom na lijevom krilu. To je ujedno i jedina promjena u odnosu na polufinale, dok je kod PSG-a promjena samo na vratima – vraća se Keylor Navas nakon lakše ozljede.



90+5. minuta KRAJ! Minhenski Bayern došao je do svoje šeste titule prvaka Europe! Jedan pogodak bio je dovoljan Bavarcima za naslov prvaka, još jednu godinu zaredom od 2013. Hrvatska ima pobjednika ovoga natjecanja, Ivan Perišić bio je na terenu od 68. minute.


90+4. minuta Neymar je uputio odličan centaršut, ali Choupo-Moting u šesnaestercu opet ne uspijeva napraviti ništa.


88. minuta Nastojao je Mbappe ubaciti centaršut za Choupo-Motinga, ali je prejako pucao. PSG-ovci sada panično traže pogodak.


84. minuta Coutinho je izveo slobodnjak s više od 20 metara. Ipak predaleko za igrača Bayerna, lopta ide pored lijeve stative.


74. minuta Neymar puca s ruba kaznenog prostora, lopta ide malo iznad gola.


73. minuta Sada je PSG tražio penal. Mbappe je predriblao Kimmicha i Sulea, a čini se da je Kimmich napravio prekršaj na igraču PSG-a u trenutku kada mu je oduzeo loptu.


70. minuta Obrana Neuera! Marquinhos je ostao jedan na jedan s vratarem Bayerna, snažno je pucao, ali Nijemac to spremno brani.


68. minuta U igru ulazi Ivan Perišić, a izlazi strijelac jedinog pogotka Kingsley Coman. Umjesto Gnabryja ulazi Coutinho.


59. minuta GOOOL!! Kimmich s 20-ak metara ubacuje sjajan centaršut ravno na Comana koji glavom zabija za vodstvo Bavaraca!


46. minuta Počelo je drugo poluvrijeme u Lisabonu. Bez promjena u sastavima.


45.+1. minuta Gotovo je prvo poluvrijeme. Bez golova u Lisabonu, ali su obje ekipe imale odlične prilike. Bayern je u zadnjim trenucima prvoga poluvremena tražio penal zbog starta Kehrera na Comanu, ali je sudac odlučio da neće biti ništa od toga nakon konzultacija s VAR sobom.


45. minuta Sjajna obrana Neuera! Odličnu akciju su složili igrači PSG-a, Mbappe je ostao jedan na jedan s Neuerom i pucao po sredini gola, ali vratar Bayerna to brani.


41. minuta Odličan centaršut Daviesa s lijeve strane, pokušao je to zahvatiti Lewandowski, ali ga je omela pariška obrana.


31. minuta Pokušao je Lewandowski glavom pucati s nekih šest metara nakon ubačaja Kimmicha, ali nije uspio dobro zahvatiti loptu.


25. minuta Bayern već mora mijenjati zbog ozljede Boatenga. U igru ulazi Sule.


23. minuta Još jedna velika šansa PSG-a. Di Maria je s Paredesom odigrao dupli pas i onda pucao, ali lopta ide preko gola.


22. minuta Vratnica Bayerna! Probudili su se i Bavarci, Lewandowski je tukao, ali gađa lijevu vratnicu.


18. minuta Velika prilika za PSG! Neymar se sjurio u šesnaesterac i pucao iskosa, ali Neuer to odlično brani.


15. minuta Parižani su došli sada do prilike, pucao je Mbappe s lijeve strane, ali udarac blokira Kimmich.


6. minuta Pucao je Thiago, ali visoko iznad gola. Pritišće Bayern, nogometaši PSG-a ne uspijevaju razviti akciju.


1.minuta Počela je utakmica na Estadio da Luz u Lisabonu.


PSG – BAYERN 0:1


Stadion Luz. Bez gledatelja. Sudac: Daniele Orsato (Italija). Strijelci: Coman (59′). Žuti kartoni: Davies (Bayern), Gnabry (Bayern), Paredes (PSG), Sule (Bayern), Neymar (PSG), Thiago Silva (PSG), Kurzawa (PSG), Muller (Bayern).


PSG: Navas – Kehrer, Thiago Silva, Kimpembe, Bernat (od 80′ Kurzawa) – Herrera (od 72′ Draxler), Marquinhos, Paredes (od 65′ Verratti) – Di Maria (od 80′ Choupo-Moting), Neymar, Mbappe.


BAYERN: Neuer – Kimmich, Boateng (od 25′ Sule), Alaba, Davies – Goretzka, Thiago (od 86′ Tolisso) – Gnabry (od 68′ Coutinho), Muller, Coman (od 68′ Perišić) – Lewandowski.