Novi iskorak

PRVOLIGAŠKE AMBICIJE Orijent 1919 zatražio licencu za Prvu HNL, Kantrida alternativni stadion!

Ivan Volarić

Krimejčani bi mogli i treću godinu zaredom napredovati u viši rang natjecanja/Foto Arhiva NL

Krimejčani bi mogli i treću godinu zaredom napredovati u viši rang natjecanja/Foto Arhiva NL

Budući da Orijentov stadion na Krimeji bez većih zahvata, kao što je izgradnja dodatne tribine za 2000 sjedećih mjesta, ne može zadovoljiti prvoligaške uvjete u dogovoru s gradom Rijeke prijavljen je alternativni stadion na Kantridi. Podno legendarnih stijena mogao bi se uskoro ponovo igrati prvoligaški nogomet!



RIJEKA S Krimeje je prema HNS-u odaslan zahtjev za dobivanje drugoligaške, ali i licence za nastup u Prvoj HNL! Vodstvo Orijenta 1919 odlučilo se na taj korak nakon što je prva momčad jesenski dio sezone zaključilo na visokom drugom mjestu, koje vode u kvalifikacije, ali i uz saznanje da mnogi drugoligaški konkurenti, poput vodećeg Šibenika, nisu sigurni da će proći kroz sustav licenciranja. U prijevodu Orijentu se može dogoditi da nikad lakše izbori ulazak u najviši rang natjecanja.


Budući da Orijentov stadion na Krimeji bez većih zahvata, kao što je izgradnja dodatne tribine za 2000 sjedećih mjesta, ne može zadovoljiti prvoligaške uvjete u dogovoru s gradom Rijeke prijavljen je alternativni stadion na Kantridi. Podno legendarnih stijena mogao bi se uskoro nakon nekoliko godina stanke ponovo igrati prvoligaški nogomet!