Dražen Pilčić

Prvi topnik Grobničana uoči današnjeg kup-sudara: “Varaždin je ozbiljan i stabilan prvoligaš, ali nećemo se unaprijed predati”

Ivan Volarić

Dražen Pilčić/Foto M. LEVAK

Dražen Pilčić/Foto M. LEVAK

Iz našeg kuta gledanja to je u prvom redu utakmica za gušt. I za mlade igrače da se probaju dokazati - kaže iskusni napadač



RIJEKA   Nogometaši Grobničana današnjom (15.30) utakmicom šesnaestine finala Kupa protiv Varaždina na Mavrincima nastavljaju sezonu u ubrzanom, europskom ritmu. Grobničani su prošloga tjedna odradili prvenstveno gostovanje u Karlovcu pa susret županijskog Kupa u Omišlju, potom prvenstveni sudar s Bjelovarom, a sada ih očekuje Varaždin u završnici Kupa Hrvatske, pa u  subotu prvenstveno gostovanje kod Jadrana u Poreču. Pet utakmica u dva tjedna! Grobničani su u šest prvenstvenih susreta upisali jednu pobjedu i tri remija. Nije tajna, očekivalo se par bodova više…


– S obzirom na raspored u prva četiri kola i tri domaće utakmice treba reći da nismo u prvenstvo krenuli kako treba. Međutim, sve to je jedan proces sazrijevanja ekipe. Opet smo među najmlađim ekipama u ligi i to kroz što mi prolazimo je za mene razumljivo. Prema naprijed igramo dosta dobro, otvoreno, za gol više. Međutim, svi skupa trebamo malo popraviti igru u obrani. Nadamo se da će sve to na kraju biti dobro. Od svih momčadi na dnu ljestvice imamo najbolju gol razliku. To pokazuje da sve to ipak nije tako loše – govori Dražen Pilčić (33), najiskusniji igrač Grobničana i trenutno s deset pogodaka prvi strijelac u Kupu Hrvatske ove sezone.


Stvar karaktera


Pilčić je u remiju protiv Bjelovara (3:3) zabio svoj četvrti prvenstveni gol ove sezone. Grobničani su gubili 3:1 nakon sat vremena igre, a onda umalo priredili potpuni preokret.




– Bjelovar je po meni jedna od boljih ekipa u ligi. Utakmicu smo izvukli na volju, želju i karakter. Da u svakoj utakmici imamo takav pristup ne bi bilo nekih poraza, kao primjerice od OŠK-a u županijskom Kupu, iako treba reći i da su oni odlična ekipa. Kada imaš pravi pristup onda te nagradi. Nogomet je takav, nagradi te ako zaslužiš. Tako smo i mi zaslužili barem bod protiv Bjelovara.


Ozbiljan protivnik


Varaždin je solidno otvorio sezonu, uostalom nedavno je osvojio bod na Rujevici.


– Ozbiljan i stabilan prvoligaš. Iz našeg kuta gledanja to je u prvom redu utakmica za gušt. I za mlade igrače da se probaju dokazati. Zaslužili smo je prošloga proljeća kada smo u završnici županijskog Kupa dobili Opatiju i Orijent. Ova utakmica je velika nagrada za sav trud i treninge. Nećemo se unaprijed predati, probat ćemo na grobnički karakter nešto napraviti. Znam da će biti teško, ali u nogometu, a posebno u kupu kada se igra jedna utakmica, čuda su moguća.


Prošle sezone Pilčić i siugrači su pružili dobar otpor Istri 1961.


– Do 87. minute bilo je super, imali smo čak šansu za 2:1 i vodstvo. Opet, to su sve ipak prvoligaške ekipe, preiskusne da bi tek tako dozvolile iznenađenje. Varaždin je veliki favorit, svjesni smo da nećemo imati puno šansi. Potrudit ćemo se iskoristiti ih – rekao je prvi topnik Grobničana.