Prijateljske utakmice

Prvi suparnici Hrvatske na SP-u svladali Čile i Katar u pripremnim utakmicama, Hakim Ziyech se vratio u reprezentaciju

Portal Novi list

Foto REUTERS

Foto REUTERS

Hrvatska će na SP-u u prvom kolu igrati protiv Maroka, u drugom protiv Kanade i na kraju, u trećem kolu, protiv Belgije



CORNELLA DE LLOBREGAT Nogometaši Maroka, suparnici Hrvatske u skupini F na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu, pobijedili su Čile 2-0 u prijateljskom susretu koji se odigrao u katalonskom Cornella de Llobregatu.


Golove je Maroko postigao u drugom poluvremenu. Prvo je Boufal realizirao jedanaesterac u 66. minuti, dok je igrač Sampdorije Sabiri potvrdio pobjedu afričke reprezentacije u 78. minuti zabivši za 2-0.


U momčad Maroka se nakon devet mjeseci vratio Hakim Ziyech kojega nije bilo u dresu reprezentacije nakon sukoba s bivšim izbornikom Vahom Halilhodžićem.




Ovog petka uspješna je bila i Kanada, također suparnik Hrvatske u skupini na SP-u. Kanada je Katar, domaćina Svjetskog prvenstva, pobijedila 2-0 golovima u uvodnih desetak minuta. Prvo je igrač Club Bruggea Cyle Larin u četvrtoj minuti načeo suparnika, dok je već u 13. minuti bilo 2-0, a strijelac je bio Jonathan David, inače igrač Lillea. Ostatak utakmice prošao je većim dijelom u mirnom ritmu gdje su Kanađani kontrolirali igru i na kraju se zadovoljili pobjedom od dva pogotka razlike.


Hrvatska će na SP-u u prvom kolu igrati protiv Maroka, u drugom protiv Kanade i na kraju, u trećem kolu, protiv Belgije.


Premda su igrali u najjačem sastavu nogometaši Urugvaja su razočarali u prijateljskom susretu protiv Irana. S 1-0 su izabranici Carlosa Queiroza, koji je naslijedio na ovom mjestu hrvatskog stratega Dragana Skočića, pobijedili u St. Poeltenu golom Taremija u 79. minuti.


Posao su, pak, kvalitetni odradili Brazilci koji su u Le Havreu svladali Ganu 3-0. Dva pogotka postigao je Richarlison, dva puta je asistirao Neymar, a sve je počelo golom Marquinhosa.


Prijateljske utakmice:


Maroko – Čile 2-0 (Boufal 66-11m, Sabiri 78)


Brazil – Gana 3-0 (Marquinhos 9, Richarlison 28, 40)


Katar – Kanada 0-2 (Larin 4, David 13)


Japan – SAD 2-0 (Kamada 24, Mitoma 88)


Južna Koreja – Kostarika 2-2 (Hee-Chan 28, Son 85 / Bennette 41, 63)


Kamerun – Uzbekistan 0-2 (Erinkov 24, Urunov 76)


Iran – Urugvaj 1-0 (Taremi 79)


Saudijska Arabija – Ekvador 0-0