Bomba iz Italije

Prvak Italije potvrdio nagađanja: Antonio Conte više nije trener Intera, Allegri prvi favorit za nasljednika

Portal Novilist.hr

Antonio Conte/Foto REUTERS

Antonio Conte/Foto REUTERS

Talijanski mediji navode kako je problem u tome što Inter, koji je trenutno u financijskim problemima zbog krize uzrokovane pandemijom, ne može omogućiti nova pojačanja za borbu u Ligi prvaka



RIJEKA Antonio Conte nakon uspješne sezone u kojoj je s milanskim Interom postao prvak Italije, čime je prekinuo devetogodišnju dominaciju Juventusa, odlazi s klupe prvaka. Vijest su danas potvrdili iz Intera.


Talijanski mediji navode kako je problem u tome što Inter, koji je trenutno u financijskim problemima zbog krize uzrokovane pandemijom, ne može omogućiti nova pojačanja za borbu u Ligi prvaka. Navodno su iz uprave tražili od trenera da proda igrače u vrijednosti od 80 milijuna eura, što je on odbio.


– Inter Milan potvrđuje da je s Antoniom Conteom postignut sporazumni raskid ugovora. Klub bi želio zahvaliti Antoniju na izvanrednom poslu, a vrhunac je bio Interov devetnaesti naslov prvaka. Antonio Conte zauvijek će ostati dio povijesti našeg kluba – napisali su iz Intera na svojoj službenoj web stranici.




Inter bi trebao Conteu isplatiti sedam milijuna eura, što je malo više od pola plaće koju je trebao dobiti za sljedeću sezonu. Prvi favorit za Conteovog nasljednika je Massimiliano Allegri, navode talijanski mediji.