Luda priča

Prošle sezone su ga zaboravili prijaviti za Ligu prvaka, a sada je na premijeri zabio četiri gola u Lisabonu!

Hina

Sebastien Haller/Foto REUTERS

Sebastien Haller/Foto REUTERS

Sebastien Haller postao je tek drugi nogometaš u povijesti koji je na premijeri u Ligi prvaka zabio četiri ili više golovaLISABON  Sebastien Haller, nogometaš Ajaxa, vjerojatno je bio prvo ime svih utakmica 1. kola nove sezone Lige prvaka.


Ajax je potpuno nadigrao Sporting u Lisabonu s 5-1, a utakmicom je apsolutno dominirao 27-godišnji Haller koji je rođen u Francuskoj, a nastupa za reprezentaciju Obale Bjelokosti.


Haller je postigao četiri pogotka na vlastitoj premijeri u Ligi prvaka čime je postao tek drugi nogometaš u povijesti ovog natjecanja kojem je uspjelo u prvom dvoboju zabiti četiri ili više gola. No, kao prvi je uspio napraviti takvo što na gostujućem terenu.
„O ovakvoj utakmici sam sanjao i nadao se nečemu sličnome dok sam bio dijete. Apsolutni san za mene bio je dvoboj u Lisabonu“, rekao je nogometaš kojeg je Ajax, nevjerojatno, zaboravio prijaviti prošle sezone za europske utakmice. Potkrala se u svemu administracijska pogreška, no Haller očito nije uzeo za zlo takvu pogrešku svom klubu već igra u životnoj formi na startu ove sezone.


Primjerice, u posljednje tri utakmice Haller je postigao – osam pogodaka!


Prvo je u afričkim kvalifikacijama za odlazak na Svjetsko prvenstvo zabio oba pogotka u pobjedi Obale Bjelokosti protiv Kameruna (2-1). Potom je dao oba pogotka u ligaškom slavlju Ajaxa kod Zwollea (2-0) i nakon svega je uslijedila blistava prezentacija u Lisabonu…