RB Salzburg

Problemi u momčadi mladih hrvatskih reprezentativaca, čak 15 članova zaraženo koronavirusom

Hina

Nogometaši RB Salzburga/Foto REUTERS

Nogometaši RB Salzburga/Foto REUTERS

U klubu je zaraženo čak 15 osoba, uključujući igrače i članove stručnog stožera. Neki nemaju simptome, neki su blagi, a nitko nema većih zdravstvenih problema.BEČ Aktualni austrijski nogometni prvak Red Bull Salzburg ima velikih problema s infekcijama koronavirusa.


U klubu je zaraženo čak 15 osoba, uključujući igrače i članove stručnog stožera. Neki nemaju simptome, neki su blagi, a nitko nema većih zdravstvenih problema.


“Morali smo otkazati današnji trening. Za sada smo još uvijek u mogućnosti igrati, ali smo zabrinuti zbog mogućeg daljnjeg rasta infekcija”, kazao je sportski direktor Christoph Freund.
“Sada moramo pomno pratiti daljnji razvoj nezaraženih igrača u suradnji s našim medicinskim odjelom i reagirati na njih ako je potrebno,” dodao je.


RB Salzburg uvjerljivo vodi na ljestvici austrijskog prvenstva sa 51 bodom, čak 17 više od Wolfsbergera, dok je treći Sturm sa 33 boda. U Salzburgu igraju i mladi hrvatski reprezentativci Roko Šimić te Luka Sučić.


Osmerostrukog uzastopnog austrijskog prvaka 8. ožujka očekuje uzvratni susret osmine Lige prvaka s Bayernom u Munchenu nakon što je prva utakmica završena rezultatom 1-1.