Pozitivni testovi

Problemi s koronom u Bayernu: I Kimmich pozitivan, još su četvorica igrača u karanteni

Hina

Reuters

Reuters

Kimmich je najistaknutiji necijepljeni igrač Bayerna. Nedavno je u razgovoru za TV-kanal Sky potvrdio kako nije cijepljen, dodavši kako on "osobno po tom pitanju ima još nekoliko nedoumica, posebno zbog nedostatka dugoročnih studija"



Nakon napadača Erica Maxima Choupo-Motinga, koji je već neko vrijeme u karanteni, na COVID-19 pozitivan je i Joshua Kimmich, objavio je njemački nogometni prvak Bayern.


Kamerunski reprezentativac je bio u karanteni zajedno sa Sergeom Gnabryjem, Michaelom Cuisanceom, Joshuom Kimmichom i Jamalom Musialom nakon što su bili u kontaktu sa zaraženom osobom.


Choupo-Moting je bio pozitivan prije podne, a kasnije tijekom dana klub je priopćio i kako je Kimmich pozitivan na koronavirus. Kimmich je najistaknutiji necijepljeni igrač Bayerna. Nedavno je u razgovoru za TV-kanal Sky potvrdio kako nije cijepljen, dodavši kako on “osobno po tom pitanju ima još nekoliko nedoumica, posebno zbog nedostatka dugoročnih studija.”




Dio njemačkih medija navodi kako nije poznat Choupo-Motingov status cijepljenja, međutim Bild je objavio kako niti on još uvijek necijepljen.


Bayern je već bez Niklasa Suelea koji se tek oporavio od virusa, dok je i hrvatski branič Josip Stanišić u izolaciji nakon što je bio pozitivan prije sedam dana. Hrvatski reprezentativac je potpuno cijepljen i osjeća se dobro.


U utorak je bavarski klub imao samo četiri igrača na klupi u utakmici Lige prvaka protiv kijevskog Dinama u Ukrajini gdje je slavio sa 2-1.


Vodsto Bayerna je, prenose mediji, prije nekoliko dana odlučilo smanjiti plaće svim svojim igračima koji su odbili cijepljenje i iz tog se razloga nalaze u karanteni.