Promjene kod Katalonaca

Prije tri godine ga je Barca platila 135 milijuna eura, a sada ga se žele riješiti. Na transfer listi već sada osmorica igrača

Hina

Philippe Coutinho/Foto: REUTERS

Philippe Coutinho/Foto: REUTERS

Coutinho je stigao u Barcu u siječnju 2018. iz Liverpoola u transferu vrijednom 135 milijuna eura, ali nije ispunio očekivanja. U dvije i pol sezone je u 90 nastupa u svim natjecanjima zabio 24 gola, a u nedavno završenoj sezoni upisao je samo 14 nastupa



BARCELONA Brazilski veznjak Philippe Coutinho (28), koji je podbacio u Barceloni, bit će na transfer listi ovog ljeta. Uz njega, predsjednik Barcelone Joan Laporta na transfer listu će staviti veznjake Matheusa Fernandesa, Miralema Pjanića, Riquija Puiga, napadača Martina Braithwaitea, braniča Juniora Firpa, pričuvnog vratara Neta, te stopera Samuela Umtitija, a upitna je i budućnost 120 milijuna eura plaćenog napadača Antoinea Griezmanna.


Coutinho je stigao u Barcu u siječnju 2018. iz Liverpoola u transferu vrijednom 135 milijuna eura, ali nije ispunio očekivanja. U dvije i pol sezone je u 90 nastupa u svim natjecanjima zabio 24 gola, a u nedavno završenoj sezoni upisao je samo 14 nastupa. Jednu godinu proveo je na posudbi u Bayernu (2019–20).


Lionel Messi, koji je prošlog ljeta želio otići iz kluba, vjerojatno će ostati u Barceloni, objavio je katalonski dnevnik Sport, a uz njega sigurno ostaju i Frenkie de Jong, Marc-Andre ter Stegen, Ronald Araujo, Oscar Mingueza, Pedri, Ilaix Moriba i Ansu Fati.




Barcelona je prošli tjedan osigurala 500 milijuna eura kredita od američke investicijske banke Goldman Sachs, s tim da je 100 milijuna stiglo odmah kako bi se podmirile zaostale plaće igračima. Mediji tvrde da je Barcelonin dug porastao na ogromnih milijardu i 200 milijuna eura.