Sve po starom

Pregovaralo se na sve strane, ali Dinamo na kraju nije uspio dovesti pojačanja za EL

Davor Petrović

Zoran Mamić/Foto REUTERS

Zoran Mamić/Foto REUTERS

Nije tajna da su odgovorni iz Maksimirske 128 na tom polju imali velike planove, a na kraju se ispostavilo da su uspjeli dovesti tek Rasmusa Lauritsena



ZAGREB Uoči prvog kola skupine K Europske lige, odnosno dvoboja s Feyenoordom na stadionu Maksimir, Dinamo se suočio s jednom dobrom i nekoliko loših vijesti. U prvu kategoriju definitivno spada sjajna golgeterska forma Marija Gavranovića, koji se u svoje posljednje tri utakmice čak šest puta upisao u strijelce. Preciznije, u dresu Švicarske zabio je jedan gol Hrvatskoj te dva Njemačkoj, a prošle je subote stigao do »hat-tricka« u prvenstvenom srazu s Goricom.
Baš ta utakmica otvara onu drugu kategoriju. »Modri« su, naime, još jednom pokazali dosta slabosti u obrani. U prvom je dijelu taj segment igre djelovao solidno, a u nastavku je Zoran Mamić na teren poslao momčad s trojicom stopera u zadnjoj liniji. Dovoljno je reći da je Gorici bilo potrebno šest minuta da zabije dva gola.


– Sada definitivno znam što neću raditi. U proteklim dvama tjednima nismo mogli zajedno trenirati jer je dosta naših igrača pozvano u reprezentacije. Vodili smo 2:0 nakon prvog poluvremena i zbog toga sam htio isprobati tu varijantu – objašnjava Zoran Mamić.


»Modri« su nakon izjednačenja stigli do trećega gola i pobjede, a to im je donijelo podlogu za pripremu utakmice s Feyenoordom. Međutim, savršeno je jasno da taj gigant nizozemskog nogometa može ponuditi nešto više od Gorice.




– Do te ćemo utakmice odraditi dva zajednička treninga, a to će nam puno značiti – dodaje maksimirski šef struke.


U kategoriju loših vijesti spada i završnica ljetnog prijelaznog roka. Nije tajna da su odgovorni iz Maksimirske 128 na tom polju imali velike planove, a na kraju se ispostavilo da su uspjeli dovesti tek Rasmusa Lauritsena, koji je, nije naodmet napomenuti, bio dio stoperske trojke u drugom dijelu sraza s Goricom.


Modri interes izazvali su Brazilac Marquinhos, kojeg prati glas univerzalca za napadačke pozicije, danski lijevi bek Casper Hojer, stoper Benjamin Kuščević iz Čilea, portugalsko krilo Rafael Camacho te Josip Mišić, član Rijekine generacije iz 2017. godine. Pregovaralo se, dakle, na sve strane, a na kraju balade baš je sve propalo, što znači da Dinamo otvara skupinu K Europske lige bez pojačanja.