Dragan Tadić

Predvodnik riječke kolonije u redovima Sigećana: “Kakav bih bio čovjek i trener da im kažem da idu lakše?”

Davor Petrović

Dragan Tadić/Foto PIXSELL

Dragan Tadić/Foto PIXSELL

Jasno mi je da javnost misli da neće biti neizvjesnosti, ali mi ćemo dati sve od sebe za pozitivan rezultat - tvrdi trener Hrvatskog dragovoljca



ZAGREB Svi u Hrvatskom dragovoljcu jedva čekaju početak današnjeg sučeljavanja s Rijekom na stadionu u Kranjčevićevoj.


– Možemo reći da je ovo neobična utakmica jer imamo deset igrača koji su došli na posudbu iz Rijeke ili su raskinuli ugovore s Rijekom i došli ovdje. Jasno mi je da javnost misli da neće biti neizvjesnosti, ali mi ćemo dati sve od sebe za pozitivan rezultat. Uostalom, kakav bih bio čovjek i trener da im kažem da idu lakše? To su samo priče. Mi ćemo na terenu pružiti svoj maksimum – govori Dragan Tadić, trener Hrvatskog dragovoljca.


Prema njegovim riječima, tu postoji još jedan bitan čimbenik.




– Sigurno je da će kod naših igrača raditi emocije. Neki od njih proveli su puno vremena u Rijeci i sada žele pokazati da imaju kvalitetu za povratak na Rujevicu. Pri tome ne mislim samo na ovu utakmicu, nego na proljetni dio sezone – dodaje Tadić.


No, i njemu je jasno kakav je raspored snaga uoči međusobne utakmice.


– Jasno nam je da Rijeka ima status favorita. U goste nam dolazi momčad koja trenutno drži najbolju formu u ligi. Rijeka je pobijedila Hajduk na Poljudu, a u polufinalu Kupa je izbacila Osijek, koji se ove zime osjetno ponašao. Osim toga, najefikasnija je u našem prvenstvu. Po mom mišljenju, Rijeka je u ovom trenutku legitimni kandidat za osvajanje duple krune – rezonira šef struke prvoligaša iz Sigeta.


S druge strane, i njegovi štićenici su svojim izvedbama zaslužili komplimente trenera svih klubova protiv kojih su igrali u drugom dijelu sezone.


– Samo mogu čestitati svojim igračima na predivnom radu, želji i motivaciji. Na okupu smo tek mjesec i pol dana, a pokazali smo da možemo igrati dobar nogomet. Na našu žalost, plaćamo danak neiskustvu, što se manifestira kroz velik broj jedanaesteraca koji smo napravili u zadnjih šest kola. Realno, mogu biti nezadovoljan samo drugim poluvremenom utakmice s Goricom. No, i tu smo u prvom dijelu imali dvije velike prilike, a zatim smo iz ničega napravili jedanaesterac i dobili crveni karton. Naši dečki pokazuju da imaju kvalitetu i ja im samo mogu čestitati na tome – govori Tadić, ne skrivajući oduševljenje svojim igračima.


Teze o umoru Rijeke, kao olakotnoj okolnosti za Hrvatski dragovoljac, ga ne zanimaju.


– Na dan naše utakmice proći će četiri dana od polufinala Kupa koji je Rijeci donio fizičko i psihičko pražnjenje. Pretpostavljam da će kod njih biti rotacija, ali treba znati da oni imaju širinu igračkog kadra te da su uvjeti na Rujevici vrhunski. Zbog toga vjerujem da će im se većina igrača rekuperirati. Osim toga, tu je i psihološki faktor koji donosi pozitivna atmosfera, a Rijeka to ima. Kad te idu igra i rezultat, onda letiš terenom, bez obzira na umor – zaključuje Tadić.