Od Argentine do Katara

Predstavljen zrakoplov posvećen legendarnom Maradoni, svoj put završit će na SP-u u Kataru

Hina

Foto REUTERS

Foto REUTERS

Tango D10S – zrakoplov sa 12 sjedala kojeg financira argentinska fintech tvrtka – dizajniran je kao leteći muzej u znak počasti Maradoni, svjetskom prvaku s Argentinom, koji je preminuo u studenom 2020.BUENOS AIRES Zrakoplov posvećen argentinskoj nogometnoj legendi Diegu Maradoni predstavljen je u srijedu uoči putovanja koje će završiti na Svjetskom prvenstvu u Kataru krajem ove godine.


Tango D10S – zrakoplov sa 12 sjedala kojeg financira argentinska fintech tvrtka – dizajniran je kao leteći muzej u znak počasti Maradoni, svjetskom prvaku s Argentinom, koji je preminuo u studenom 2020.


Na trupu zrakoplova je slika Maradone kako ljubi trofej Svjetskog prvenstva, a i na repu zrakoplova je slika njegovog lica.
Na krilima se nalaze slike oba njegova pogotka iz pobjede Argentine nad Engleskom 2-1 u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva 1986.: pogodak ‘Božja ruka’ na lijevom krilu i pobjednički pogodak na desnom.


“Lud sam za Maradonom, ja sam jedan od onih ljudi koji još uvijek gledaju videosnimke s Diegom prije nego što zaspu”, rekao je Gaston Kolker, izvršni direktor fintech tvrtke Give and Get.


“Ovo je prvo Svjetsko prvenstvo bez Maradone, a možda i posljednje s (Lionelom) Messijem. Rekao sam, želim napraviti Diegov avion, želim napraviti Diegov avion. I tako smo lansirali Tango D10S.”


“Kada su to vidjeli Maradonini suigrači, koji su njim osvojili Svjetsko prvenstvo 1986., bili su zaprepašteni, bili su hipnotizirani zrakoplovom”, rekao je Kolker na otkrivanju s ostalim članovima te reprezentacije Argentine iz 1986.


Plan je letjeti avionom oko Argentine i na kraju do Katara na Svjetsko prvenstvo u studenom.


Navijači će se moći ukrcati u zrakoplov i ostaviti poruku Maradoni u kokpitu, biti u ‘interakciji’ s pokojnim igračem putem umjetne inteligencije i vidjeti uspomene od njega i ostalih igrača iz momčadi iz 1986. godine.


Također će biti dostupan za privatno iznajmljivanje prije nego što bude stavljen na aukciju u dobrotvorne svrhe.


“Ne možemo vjerovati, niti razumjeti ovu ludost, ljubav koja postoji”, rekla je Maradonina kćer Dalma. “Koliko će daleko navijači ići? Koliko daleko ide zrakoplova.”