Staro normalno

Predsjednik Serie A zatražio djelomično otvaranje tribina nakon što je talijanska Vlada popustila pod zahtjevima UEFA-e

Hina

Foto REUTERS

Foto REUTERS

Nadamo se da će uskoro biti dozvoljen povratak navijača i na utakmice Serie A, barem 1.000 gledatelja, kao što je bilo na početku ove sezone . rekao je Paolo Dal PinoRIM Predsjednik Prve talijanske nogometne lige Paolo Dal Pino zatražio je da se dopusti dolazak navijača na utakmice Serie A nakon što je talijanska vlada prije dva dana dozvolila da bude popunjeno barem 25 posto kapaciteta stadiona Olimpico tijekom nogometnog Eura.


“Pozdravljamo vladinu odluku. To je važan znak za državu i početak vraćanja u normalno stanje. Stoga se nadamo će uskoro biti dozvoljen povratak navijača i na utakmice Serie A, barem 1.000 gledatelja, kao što je bilo na početku ove sezone. A ako bi se stanje sa epidemijom koronavirusa popravilo, mogli bi povećavati broj navijača na tribinama. Prva liga je još prije godinu dana napisala protokol koji bi jamčio fizičku distancu, a navijačima pružio apsolutnu sigurnost”, izjavio je za talijanske medije predsjednik Serie A Paolo Dal Pino.


Talijanska vlada se našla u situaciji da prihvati UEFA-in uvjet ili da izgubi domaćinstvo četiri utakmice EP-a, iako u zemlji još uvijek ima veliki broj zaraženih koronavirusom.
Rim je jedan od 12 gradova koji bi trebao biti domaćin ovogodišnjeg Eura (11. lipnja-11. srpnja), a upravo će se na rimskom stadionu Olimpico 11. lipnja utakmicom između Italije i Turske otvoriti EP.