Saša Matijaš

Predsjednik Orijenta 1919 se nada Kantridi: “Brojači i semafor se mogu kasnije premjestiti na Krimeju”

Ivan Volarić

Za nas je u prvom redu veliki iskorak što smo zadovoljili sve kriterije za Drugu HNL. Kada se sjetimo koliko nam je stvari prošle godine nedostajalo i kako smo to na glavu završavali, onda stvarno možemo biti sretni i ponosni - kaže Matijaš



RIJEKA Na Krimeji su izuzetno zadovoljni i ponosni s činjenicom da su već u prvom krugu dobili licencu za nastup u Drugoj HNL, ali i da ih samo i jedino infrastrukturalni uvjeti (uređenje stadiona Kantrida) dijeli od dobivanja prvoligaške licence u žalbenom roku.


Saša Matijaš, predsjednik Orijenta 1919/Foto Arhiva NL


– Očekivali smo i prije ove odluke ovakav rasplet – govori Saša Matijaš, predsjednik Orijenta 1919. – Za nas je u prvom redu veliki iskorak što smo zadovoljili sve kriterije za Drugu HNL. Kada se sjetimo koliko nam je stvari prošle godine nedostajalo i kako smo to na glavu završavali, onda stvarno možemo biti sretni i ponosni što smo sada sve zadovoljili u prvom krugu. Što se prvoligaške licence tiče, nismo zadovoljili jedino infrastrukturalne uvjete. S time ćemo se uhvatiti ukoštac i pokušati to odraditi u suradnji s Gradom Rijekom. Ima u tom dijelu nekih jednostavnijih i složenijih stvari. Dio zahvata na uređenju Kantride, odnosno održavanju samoga objekta trebao bi se napraviti neovisno o licenci. Što se tiče većih zahtjeva, kao što su brojači ili semafor, smatramo da je to nešto što bi gradu i u budućnosti moglo koristi. Primjerice, semafor ili brojači se mogu nakon upotrebe na Kantridi premjestiti na Krimeju. Sve su to mobilne stvari i mogu se premjestiti s Kantride na neki drugi sportski objekt.