Jean-Michel Aulas

Predsjednik Lyona se ne može pomiriti s odlukom o prekidu francuskog prvenstva: “Osjećam se kao idiot”

Hina

Paradoksalno je da zemlja poput Španjolske, koja ima više smrtnih slučajeva od Francuske, reagira i pronađe put do igranja nogometa - kaže AulasPARIZ Predsjednik francuskog nogometnog prvoligaša Lyona Jean-Michel Aulas nije se pomirio s odlukom o prekidu prvenstva zbog pandemije koronavirusa.


“UEFA je sve zamolila da budu strpljivi. Kada vidimo naše lidere koji su donijeli potpuno drugačije odluke, osjećam se kao idiot,” kazao je Aulas u razgovoru za L’Equipe.


Francuska je jedina od pet najjačih europskih liga liga koja je okončala nogometnu sezonu uslijed pandemije.
“UEFA je objavila medicinski protokol, a mi ga u Francuskoj čak nismo ni pogledali. To je apsolutni skandal,” ljutio se predsjednik “lavova”.


Njemačka je nastavila s prvenstvo, što se očekuje i od Španjolske i Italije. Jedino je još uvijek neizvjesno u Engleskoj.


“Paradoksalno je da zemlja poput Španjolske, koja ima više smrtnih slučajeva od Francuske, reagira i pronađe put do igranja nogometa,” dodao je.


Francuska liga (LFP) je koncem travnja odlučila kako je sezona 2019/20. završena zbog pandemije koronavirusa nakon odigranih 28 od predviđenih 38 kola te je zatečeno stanje na tablici proglasila konačnim. Lyon se u trenutku prekida nalazio na sedmom mjestu ljestvice te će stoga po prvi put nakon četvrt stoljeća ostati bez nastupa u Europi.


“Kunem se da bih jednako reagirao i da je Lyon osigurao Ligu prvaka,” tvrdi predsjednik.


PSG je proglašen prvakom, dok je drugoplasirani Marseille izborio izravni plasman u Ligu prvaka sljedeće sezone. Amiens i Toulouse su izgubili prvoligaški status.


Još uvijek nije poznato hoće li se igrati ovosezonska finala Liga kupa (PSG – Lyon) i Kupa (PSG – Saint-Etienne).