Predsjednik Japanskog nogometnog saveza zaražen koronavirusom nakon povratka s UEFA-ina kongresa

u kratkim crtama

  • Test

  • Test 1

  • Test2



TOKIO Predsjednik Japanskog nogometnog saveza (JFA), te dopredsjednik Japanskog olimpijskog odbora (JOC) Kozo Tashima (62) zaražen je koronavirusom, potvrdio je JFA.


“Dobio sam rezultate testa koji potvrđuje da sam pozitivan na novu infekciju koronavirusom”, rekao je 62-godišnji bivši nogometni reprezentativac Japana.


Tashima je prisustvovao godišnjem kongresu Europske nogometne federacije (Uefa) u Amsterdamu 3. ožujka, a dan ranije je na sastanku krovne nogometne organizacije Starog kontinenta predstavio kandidaturu Japana za organizaciju Svjetskog U-23 prvenstva. Posljednjeg dana veljače u Belfastu je sudjelovao i na godišnjem sastanku Međunarodnog odbora za nogometna pravila (IFAB).


Foto by: Netko




“U Amsterdamu i Europi početkom ožujka, razina opreza nije bila tako visoka kao trenutno. Svi su se još uvijek pozdravljali rukovanjem, zagrljajima i poljupcima,” kazao je Tashima.


Podsjetimo, nakon povratka s UEFA-ina Kongresa u Amsterdamu u samoizolaciji su završili presjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker, izbornik Zlatko Dalić, direktor Damir Vrbanović, glasnogovornik Tomislav Pacak i voditeljica Odjela međunarodnih poslova i licenciranja Ivančica Sudac i to zato što je na Kongresu sudjelovao i predsjednik Srpskog nogometnog saveza Slaviša Kokeza kod kojeg je utvrđen koronavirus.


Prvi čovjek japanskog nogometa je nakon Europe otputovao u Sjedinjene Države, gdje je tražio podršku za japansku kandidaturu za SP U-23 prije nego što se 8. ožujka vratio kući u Japan.


“Čak i u Sjedinjenim Državama, upozorenja za koronavirus tada još nisu uzimana ozbiljno”, napisao je dodavši: “Imam laganu temperaturu. Pregled je pokazao simptome upale pluća, ali trenutno se dobro osjećam. U potpunosti ću se pridržavati uputa liječnika.”
Novi list pratite putem aplikacija za AndroidiPhone/iPad ili Windows Phone.