Marijan Kustić

Predsjednik HNS-a progovorio o nadogradnji Rujevice, ali i svojem nezadovoljstvu suđenjem u HNL-u

Portal Novi list

Marijan Kustić / Foto REUTERS

Marijan Kustić / Foto REUTERS

Ne želim se miješati u njihov posao, ali sigurno da nisam zadovoljan nekim odlukama, a to sam iznio i predsjedniku komisije Bruni Mariću i želim da se već uskoro vidi bolje suđenje - rekao je Kustić u emisiji Stadion



RIJEKA Marijan Kustić gostovao je u HRT-ovoj emisiji Stadion i osvrnuo se na trenutno najveće probleme hrvatskog nogometa – infrastrukturu i suđenje.


– Pokrenuta je priča oko stadiona, ali evo prošle su već četiri godine i nismo se makli s mrtve točke. Ono što je sigurno, to je da Dinamo svojim rezultatima i naravno reprezentacija, grad Zagreb zaslužuju novi stadion, kvalitetan stadion s kojim ćemo se svi zajedno dičiti, ali situacija je takva kakva je. Ja se nadam da će se u skoroj budućnosti sve to i pokrenuti i naravno da ćemo zagovarati, zagovaramo i mislimo da u gradu Zagrebu na mjestu gdje je sadašnji stadion, na Maksimiru, treba niknuti i doći novi stadion i da će na tom stadionu igrati reprezentacija – poručuje Kustić za HRT.


Predsjednik HNS-a ističe kako eventualna izgradnja novog stadiona ne znači da će ostali naši gradovi poput Splita, Osijeka i Rijeke ostati bez utakmica reprezentacije:




– Naravno da će reprezentacija igrati u svim gradovima u kojima za to postoje uvjeti. Tako da će i nacionalni stadion biti gdje god hrvatska reprezentacija igra. Bilo to u Osijeku, Splitu, Puli, Rijeci, u Varaždinu… Definitivno kako se završava stadion u Osijeku, uistinu me veseli taj projekt, Rujevica je lijepi stadion uz malu nadogradnju tribina, Aldo Drosina, vjerujem da će se sigurno u skoroj budućnosti krenuti i u obnovu Poljuda, tada bismo imali pet, šest, sedam stadiona uistinu odličnih, gdje bismo mogli računati na neka europska natjecanja u nekoj organizaciji. Ja se nadam, evo konkretno na pitanje o Maksimiru, da će se ipak sada u 2022., odnosno u sljedećoj godini i pokrenuti to pitanje da se ide u izgradnju novog stadiona.


Osvrnuo se Kustić i na trenutnu sezonu HNL-u.


– Mogu biti zadovoljan nakon 11. kola. Ne može svake godine biti napeto kao i prošle godine, kada se u zadnja dva kola odlučivalo o prvaku. Bit će napeto gledati borbu za Europu, ali i za ostanak u Ligi. Kvaliteta igre se digla, postali smo interesantni i ostvarili smo najbolji ugovor za medijska prava. Vjerujem da će to ići samo prema gore, a što se tiče suđenja, nisam baš zadovoljan. Ne želim se miješati u njihov posao, ali sigurno da nisam zadovoljan nekim odlukama, a to sam iznio i predsjedniku komisije Bruni Mariću i želim da se već uskoro vidi bolje suđenje i da ćemo svi biti zadovoljni – rekao je između ostaloga Kustić.