Velike ambicije

Predsjednik Hajduka nakon angažmana bivšeg reprezentativca znakovito poručio: “Nismo doveli Subašića da budemo srebrni, nego zlatni!”

P. N.

Lukša Jakobušić/Foto PIXSELL

Lukša Jakobušić/Foto PIXSELL

Lukša Jakobušić doveo je najzvučnije ime u Hajduk ovoga ljeta



SPLIT Danijel Subašić nema dvojbe najveća je akvizicija dosadašnjeg prijelaznog roka na Poljudu. Nekadašnji reprezentativni vratar potpisao je dvogodišnji ugovor s bijelima. Nakon što je konstatirana ozbiljnija ozljeda Josipa Posaveca čelnici kluba krenuli su u potragu za iskusnim čuvarom mreže, nisu željeli ostati da na mladom 17.-godišnjem Siliću da bude pričuva Kaliniću. Izbor je pao na Subašića koji je 21 mjesec bez kluba, a nakon što je napustio Monaco. Prije odlaska u Francusku Subašić je tri i pol godine čuvao vrata Splićana. Sakupio je ukupno 166 utakmica (tu su ubrojene i prijateljske utakmice) na vratima bijelih. S Hajdukom je osvojio u sezoni 2010./11. posljednji Kup Hrvatske, iste godine bijeli su nastupili u grupnoj fazi Europske lige.


U siječnju 2012. godine otišao je u tadašnjeg drugoligaša Monaca s kojim je u sezoni 2012./13. osvojio naslov prvaka druge lige, a u sezoni 2016./17. i senzacionalno titulu prvaka Francuske ispred moćnog PSG -a. Bio je to prvi naslov prvaka za klub iz Kneževine nakon 17 godina. Subašić je tada dijelio svlačionicu s  Mbappem, Falcaom, Fabinhom, Bernardo Silvom… Te sezone izabran je i za najboljeg vratara u Francuskoj. Kruna karijere stigla je na svjetskom prvenstvu u Rusiji 2018. gdje je svojim obranama bio jedan od najzaslužniji što su se “vatreni” okitili srebrnom medaljom.


Nekoliko sati nakon što je Hajduk službeno objavio da je Subašić potisao dvogodišnji ugovor s klubom na splitskoj rivi sreli smo prvog čovjeka bijelih Lukšu Jakobušića. Gotovo u prolazu samo smo mu dometnuli jednu jedinu riječ, točnije jedno prezime: Subašić?




– Nismo ga doveli da budemo srebrni, nego zlatni!


Pametno dovoljno!