SP u Kataru

Predsjednik FIFA-e je pobjesnio i poslao jasnu poruku organizatorima nadolazećeg SP-a u Kataru

Portal Novi list

Gianni Infantino i Šeik Khalid bin Khalifa bin Abdul Aziz a-Thani/Foto REUTERS

Gianni Infantino i Šeik Khalid bin Khalifa bin Abdul Aziz a-Thani/Foto REUTERS

Svjetsko prvenstvo je događaj koji okuplja sve ljude, ako Katar nije na to spreman ostat će bez Mundijala - poručio je Infantino



RIJEKA Gianni Infantino, predsjednik FIFA-e, zaprijetio je Kataru da bi mogao ostati bez organzacije SP ukoliko ne otvori vrata svoje zemlje i ne ukaže gostoprimstvo svim navijačima. Čelnik FIFA-e u prvom redu mislio je na članove LGBT populacije čiji pripadnici strahuju za svoju sigurnost s obzirom na to da katarski zakoni izričito zabranjuju homoseksualnost.


–  Svjetsko prvenstvo je događaj koji okuplja sve ljude, ako Katar nije na to spreman ostat će bez Mundijala – rekao je Infantino, te se osvrnuo i na rasizam koji je i nadalje prisutan u  nogometu.


– Na posljednjih nekoliko najvećih natjecanja više od polovice igrača bilo je izloženo rasističkim uvredama. To je velika brojka. Sada je mnogo gore. Društvene mreže se koriste za uvrede na rasnoj osnovi i diskriminaciju – rekao je Infantino i dometnuo kako će se FIFA potruditi da blokira sve one koji vrijeđaju igrače na društvenim mrežama.