Mirko Barišić

Predsjednik Dinama demantirao pregovore s Matjažom Kekom: “Nema istine u tim pričama o imenima”

Portal Novi list

Matjaž Kek/Foto REUTERS

Matjaž Kek/Foto REUTERS

Klub i ja mislimo sve najbolje o Krznaru. On je veliki znalac, ali, nažalost, nije uspio napraviti dobre rezultate - rekao je Barišić



ZAGREB Mirko Barišić, predsjednik Dinama, prigodno se zahvalio Damiru Krznaru na suradnji na poziciji trenera.


– Klub i ja mislimo sve najbolje o Krznaru. On je veliki znalac, ali, nažalost, nije uspio napraviti dobre rezultate. On je napravio moralan čin i očekujem da će to biti mentalni šok za igrače   – rekao je Barišić i demantirao medijska nagađanja da je Matjaž Kek jedan od kandidata za trenera.


– Kategorički, nema istine u tim pričama o imenima. Naš trener je podnio ostavku, to je gesta jednog odgovornog čovjeka. Da on nije podnio ostavku, nismo bili okupirani novim trenerom. Nikakvih planova za trenera nije bilo – rekao je Barišić i dodao kako će nakon preostalih pet utakmica prvo sjesti s Kopićem da vidi što i kako dalje.




– Uprava je reagirala i zamolila Kopića da preuzme klupu. Pred nama je pet utakmica, to nije jednostavno i zahvaljujemo što je pristao na takav aranžman. Kopić je poznati nogometni radnik, uspješan trener, najbolje i najoptimalnoije rješenje koje smo mogli napraviti i imamo se razloga nadati da će Dinamov brod ploviti uspješnije. Strateški je cilj bio osvojiti prvenstvo, igrati u Europi i osvojiti Kup. Nažalost, jedan od ta tri cilja neće biti ostvaren. Što se tiče Europe, to je važno i s financijskog aspekta i sportskog, djelomično ovisi o nama u kojoj ćemo ligi igrati, ali taj smo cilj ostvarili. Krucijalni cilj je prvenstvno i nadam se da će momčad s novim trenerom uspješno apsolvirati ove četiri utakmice i da ćemo stvoriti šanse da se uspješno borimo za naslov – rekao je Barišić.