Petko kolo

Pred Dinamom je ključna utakmica, mogu li preko Genka u knockout fazu Europske lige?

Hina

Foto Pixsell

Foto Pixsell

Nogometaši Dinama danas s početkom u 18.45 sati igraju ključnu utakmicu za prolaz u šesnaestinu finala Europske lige



Pred nogometašima Dinama danas od 18.45 sati je ključna utakmica za prolazak u šesnaestinu finala Europske lige kada će u Maksimiru ugostiti belgijski Genk u susretu 5. kola skupine H. Uoči tog dvoboja Dinamo je drugi na ljestvici sa šest bodova, dva više od trećeg Genka, te je jasno kako bi pobjedom osigurali jedno od prva dva mjesta u skupini koja osiguravaju nastavak natjecanja.


U prvom dvoboju ovih momčadi igranom 30. rujna u Belgiji Dinamo je slavio s 3:0, no trener Damir Krznar svjestan je kako taj rezultat ne odražava pravo stanje stvari na terenu u toj utakmici.


– Dočekujemo teškog protivnika, respektiramo ih, ali vjerujemo kako naša momčad ima znanja i kvalitete odlučno ući u utakmicu i završiti je odlično. Genk je momčad koja u posljednje vrijeme, slično kao i mi, igra odlično, ali nema rezultate koji bi to potvrdili.




Prošloga vikenda su izgubili u domaćem prvenstvu od posljednje momčadi na ljestvici s 0-2 iako su dominirali u posjedu lopte više nego mi protiv Osijeka. Radi se o momčadi koja je raznovrsna i agilna u napadu, no ima problema u fazi obrane. Nadam se kako ćemo to moći iskoristiti – rekao je Damir Krznar.


Dinamo je u posljednjih pet utakmica u Prvoj HNL ostvario samo jednu pobjedu.


– U zoni pripreme napada izgledamo dobro, no muči nas realizacija i to je problem. Zato moramo poraditi na obrnutom razmišljanju: Da, trpimo u realizaciji, ali ključ je obrana. Ako želiš postići rezultat i ne možeš zabiti, onda barem nemoj primiti.


Protiv Genka ćemo igrati s trojicom igrača u zadnjoj liniji i jednim zadnjim veznim, uz šest fantastičnih napadača. Ipak, ne smijemo bezglavo srljati iako znamo da nas pobjeda vodi pred vrata raja, rekao je Krznar.


Povratnik u kadar je kapetan Arijan Ademi koji je u subotu odigrao 23 minute protiv Osijeka.


– Očekujemo tešku utakmicu. Već smo u Belgiji osjetili koliko je Genk kvalitetna ekipa. Naša pobjeda od 3:0 i nije realan rezultat, jer su oni imali dosta prilika. Dva mjeseca nisam igrao, a koliko mogu sada? Koliko bude trebalo… – najavio je Ademi.