Poljudska križaljka

Pravilo o pet izmjena Igoru Tudoru otvara manevarski prostor da isproba neke igrače, Nejašmić, Dolček i Čolina zaslužuju priliku…

P. N.

Darko Nejašmić tijekom rujevičkog ogleda s TIborom Halilovićem/Foto PIXSELL

Darko Nejašmić tijekom rujevičkog ogleda s TIborom Halilovićem/Foto PIXSELL

Tudor od povratka na Poljud nije dao ni minute Nejmašmiću, dok je Dolčela i Čolinu koristio povremeno



SPLIT Nastavak Prve HNL bit će nastavljen u petak, 5. lipnja, ogledom Hajduka i Intera. Jasno, igrat će se po posebnim pravilima, bez publike, ali će treneri imati jednu mogućnost više, a to je da za vrijeme utakmice neće moći koristiti tri kao i do sada već čak pet promjena. Bit će jako zanimljivo vidjeti kako će to pravilo iskoristiti Igor Tudor, trener Hajduka, koji se po povratku na Poljud “odrekao” Nejašmića, Dolčeka, Čolinu…, igrača koji su kod njegovog prethodnika bili standarni prvotimci. Posebice se to odnosi na Nejašmiću. Od spomenute trojke jedino Nejašmić nije dobio niti minute. Sada je prilika da Tudor ponudi svojoj trojici veću minutažu posebice što od svojih igrača traži presing na cijelom travnjaku od prvog do posljednjeg sučevog znaka. Takav način igre traži maksimalnu fizičku spremu igrača koji sigurno nisu u top formi nakon stanke. Uostalom svi ti igrači imaju svoj potencijal i kvalitetu.


 Jakoliš je možda i najveće razočarenje. Doveden je da trese protivničke mreže, međutim niti jednom se nije upisao u listu strijelaca


Nejašmić je pokazao da može jako dobro odigrati u defenzivi, prema naprijed nije toliko kreativan, nije u pitanju osobito lucidan igrač, ali je zato riječ o velikom radniku-trkaču. Na lijevom boku Tudor je koristio Tahiraja i Jakoliša. Obojica su po vokaciji napadači, posebice Jakoliš koji je možda i najveće razočarenje od kako je prošlog ljeta došao. Doveden je da trese protivničke mreže, međutim niti jednom se nije upisao u listu strijelaca. Tahiraj je bio zamišljen kao „zamjena“ za Caktaša, no umjesto da igra na to poziciji, bivši trener Burić ga je „izmislio“ na desnom boku, potom ga je Tudor nakon što je preuzeo momčad „preselio“ na lijevi bok. Niti na desnom, niti na lijevom boku od njega nije bilo koristi. Nije on kriv već treneri koji su ga žrtvovali iz nekih samo njima znanih taktičkih zamisli.




Dolček i Čolina očigledno nisu po volji Tudora. Bez obzira na to što je klub “iskeširao” dobre novce za obojica daleko su od početne jedanaestorice. Obojica su bolji prema naprijed, igra u obrani, defenzivi im je lošija strana. Unatoč svih dobrih i loših strana u svojoj igri Nejašmić, Dolček, Čolina su zaslužili da im Tudor barem pruži priliku posebice sada kada sada može promjeniti pet igrača.