Nogometna mafija

Pravi Ronaldo u velikom problemu: Sedam igrača uhićeno zbog namještanja utakmice za Ligu prvaka

Hina

REUTERS

REUTERSSedam igrača Valladolida sudjelovalo je u namještanju utakmice koja je osigurala plasman Valencije u Ligu prvaka, piše u utorak dnevnik »El Mundo«.


Španjolski je dnevnik imena glavnih osumnjičenih objavio pozivajući se na transkripte telefonskih razgovora.


Jedan od njih, bivši igrač Real Madrida Carlos Aranda, nakon zadnje prvenstvene utakmice u sezoni 2018./2019. između Valladolida i Valencije izjavio je kako je »kupio sedam igrača Valencije«. Valencija je u toj utakmici slavila sa 2-0 i tako se plasirala u Ligu prvaka na štetu Getafea, dok je Valladolid osigurao ostanak u prvoj ligi.
»Valencija dobija prvo poluvrijeme i drugo, u redu? (…) Nitko to ne mora znati, razumiješ što hoću reći. Nitko«, kazao je Aranda u telefonskom razgovoru s jednim prijateljem prije početka utakmice koju je dobila Valencija s po jednim golom u svakom poluvremenu zabijenim nakon pogrešaka igrača Valladolida.


Prvi je gol zabijen nakon što je loptu izgubio veznjak Valladolida Kiko Olivas, a drugi nakon loše reakcije vratara Yoela, čiju je loptu upućenu Rubénu Alcarazu presreo igrač Valencije.Prema sudskom dokumentu na koji se također poziva »El Mundo«, kapetan Valladolida Borja Fernandez dio je »kupljenih« igrača.

Real Valladolid je prošli tjedan objavio kako je otvorio disciplinski postupak protiv njega. »Nadamo se da nećemo otkriti ništa sporno što se njega tiče. U svakom slučaju dobro je da to istražimo jer se moramo boriti protiv korupcije«, izjavio je bivši brazilski nogometaš Ronaldo koji je od ove sezone vlasnik kluba.


Više aktivnih i bivših igrača uhićeno je 28. svibnja zbog sudjelovanja u mreži koja je namještala utakmice na najvišoj razini. Istraga je pokrenuta još 2018. nakon sumnjive utakmice druge lige između Huesce i Tarragone.