SP u Kataru

Poznato je tko bi mogao preuzeti brazilsku reprezentaciju nakon SP-a u Kataru

Hina

Tite/Foto REUTERS

Tite/Foto REUTERS

Dosadašnji izbornik brazilske nogometne reprezentacije Tite odlučio se povući nakon Mundijala



BRASILIA  Predsjednik Nogometnog saveza Brazila Ednaldo Rodríguez rekao je da su Abel Ferreira, Dorival Junior i Fernando Diniz najozbiljniji kandidati za novog brazilskoga izbornika, prenose tamošnji mediji.


Dosadašnji izbornik brazilske nogometne reprezentacije Tite odlučio se povući nakon završetka Svjetskog prvenstva u Katru.


Brazil će na Svjetskom prvenstvu igrati u skupini sa Srbijom, Švicarskom i Kamerunom.




“Brazilski nogomet ima neiscrpan izvor velikih trenera. Mogu potvrditi da su kandidati za izbornika Ferreira, Junior i Diniz, ali nije fer pričati samo o njima, a zaboraviti ostale, jer imamo još najmanje 10 kvalitetnih kandidata . Trenutno smo fokusirani na pripreme za Katar. Odluku o Titeovom nasljedniku donijet ćemo nakon Svjetskog prvenstva”, rekao je Rodriguez.


Ferreira (43) je portugalski stručnjak koji je trenutno trener Palmeirasa, a prethodno je trenirao PAOK, Bragu i Sporting.


Diniz (48) je trener Fluminensea, a ranije je vodio, između ostalih, Vasco da Gamu, Santos, Sao Paulo, Fluminense i Atlético Paranaense.


Dorival Junior (60) trener je Flamenga, a ranije je, između ostalih, vodio Sao Paulo, Palmeiras, Fluminense, Vasco da Gamu, Santos i Cruzeiro.


Tite je preuzeo selekciju Brazila 2016. godine, a s tom je reprezentacijom stigao do četvrtfinala Svjetskog prvenstva 2018. godine. S Brazilom je osvojio Copa Americu 2019. godine.