U ČAST LEGENDI

Poznati proizvođač sportske opreme traži muškarce s imenom Diego Armando, besplatno im daje dresove

Hina

Kako se navodi u priopćenju Adidasa, čiju opremu nose igrači slavnog kluba iz Buenos Airesa, 1.703 djece rođene 1981. godine dobilo je ime Diego Armando, više nego bilo koje druge godine.BUENOS AIRES Proizvođač sportske opreme Adidas objavio je u ponedjeljak da je pokrenuo potragu za muškarcima koji nose ime Diego Armando i koji su rođeni 1981. u Argentini kako bi im poklonio novi dres Boca Juniorsa, kluba s kojim je Maradona te godine osvojio naslov prvaka Argentine.


Kako se navodi u priopćenju Adidasa, čiju opremu nose igrači slavnog kluba iz Buenos Airesa, 1.703 djece rođene 1981. godine dobilo je ime Diego Armando, više nego bilo koje druge godine.


U petak je Boca Juniors predstavio svoj novi dres inspiriran dresom kojeg su nosili prvaci 1981. kada se istaknuo tada  21-godišnji Diego Armando Maradona prije svog transfera u Barcelonu u lipnju 1982. Dvije godine kasnije je prešao u Napoli čija je postao ikona.
Maradona se vratio u Bocu 1995. godine i igrao je za taj klub do umirovljenja 1997.


Kapetan argentinske reprezentacije koja je 1986. osvojila naslov prvaka svijeta, koji ju imao privatnu ložu na legendarnom stadionu “La Bombonera”, umro je 25. studenog 2020. od srčanog zastoja u 60. godini.