Zaljubio se u nogomet

Holivudska zvijezda i suvlasnik MLS kluba tvrdi: “Nogomet je postao američki sport”

Hina

Matthew McConaughey/Foto REUTERS

Matthew McConaughey/Foto REUTERS

Nogomet uzima maha u Sjedinjenim Državama. Mladi ga sve više preferiraju od košarke, bejzbola, američkog nogometa kao nikad prije - rekao je McConaughey



AUSTIN Nogomet postaje američki sport, rekao je Oscarom nagrađen glumac Matthew McConaughey, koji se zaljubio u nogomet do te mjere da je postao suvlasnik Austina, kluba koji se natječe Major League Soccer (MLS).


“Nogomet uzima maha u Sjedinjenim Državama. Mladi ga sve više preferiraju od košarke, bejzbola, američkog nogometa kao nikad prije.


“Svjetsko prvenstvo 2026. godine, koje će zajedno organizirati SAD s Meksikom i Kanadom je ogromna prilika. Nema puno ljudi koji nisu zainteresirani za nogomet kod nas. Temperatura se diže,” dodao je.




McConaughey je priznao kako u mladosti nije previše igrao nogomet, no sve ga više zanima jer je njegova supruga Camilla Brazilka.


“Imamo djecu, nogomet je njihov omiljeni sport. Vodim ih subotom na utakmice, treniraju cijeli tjedan”, rekao je.


Strast prema nogometu, McConaughey je pokazao postavši jedan od suvlasnika FC Austina, kluba osnovanog 2018.


Glavni grad države Teksas i jedanaesti grad po broju stanovnika u SAD, nikada nije imao NFL, MLB, NBA ili NHL tim. No sada ima nogometnu momčad. Kada je objavljenio da u Austin dolazi nogometni klub, grad je “poludio”.


“Oduvijek sam želio pomoći u vođenju kluba. Zato sam se uključio kao suvlasnik. Austin FC je prvi profesionalni sportski klub u našem gradu,” kazao je glumac koji je 2014. dobio Oscar za najboljeg glumca u filmu Dobri dileri iz Dallasa.


Deklarirani navijač Chelseaja, ne može vjerovati u entuzijazam koji pokazuju navijači njegovog kluba u Austinu.


“To je fenomen sam po sebi. Mi smo na dnu ljestvice, nećemo ni ući u doigravanje, a još uvijek igramo rasprodani. Naši navijači su jako zaljubljeni u ovaj klub.”