Kakav paradoks!

Poznat je novi sastav Sudačke komisije HNS-a, predložen je i sudac zbog kojega je Mišković najavio i proveo čistku u HNS-u

Ivan Volarić

Damir Batinić (u sredini) važi za jednog od favorita za šefa sudaca/Foto PIXSELL

Damir Batinić (u sredini) važi za jednog od favorita za šefa sudaca/Foto PIXSELL

Ivica Modrić bio je u VAR sobi za vrijeme utakmice Rijeke i Šibenika nakon koje je predsjednik Rijeke najavio i proveo u djelo čistku u Sudačkom komisiji HNS-aRIJEKA Bruno Marić, Damir Batinić, Ante Vučemilović-Šimunović, Vlado Svilokos, Ivica Modrić, Edi Šunjić i Šime Vukić. Sastav je to nove Komisije za suce HNS-a, koja bi mogla zaživjeti istekom ove sezone, jasno ukoliko je prethodno potvrdi IO HNS-a. Ovo je prijedlog kojega su sastavile sudačke organizacije delegiravši predstavnike iz svojih regija. Riječku regiju tako više neće predstavljati Domagoj Vučkov. Ovom uglednom sucu (još uvijek aktivnom na civilnom sudu!) očito je prisjeo najnoviji “cirkus” u režiji HNS-a pa je odlučio svoje mjesto prepustiti nekom drugome, a odluka je pala na Šimu Vukića. Osječka regija ima dva predstavnika (Batinić i Vučemilović-Šimunović) što sugerira da bi jedan od njih mogao preuzeti na sebe ulogu novog “šefa sudaca”. Damir Batinić nije jedini kandidat, razmišlja se i o Bruni Mariću.


Pomalo paradoksalno je da se u prijedlogu nove Komisije za suce nalazi i ime Ivica Modrić. Riječ je o sucu koji je bio u VAR sobi (zajedno s Gabrilom) za vrijeme utakmice Rijeke i Šibenika kada je bijelima zbog, ispostavilo se nepostojećeg zaleđa, poništen pogodak. Nakon te utakmice reagirao je iz Dubaija predsjednik Rijeke Damir Mišković i s pozicije dopredsjednika HNS-a najavio i proveo u djelo promjene u Sudačkoj komisiji HNS-a. Vrlo brzo će se vidjeti što su i u kojoj mjeri promjene donijele.