Davor Mladina

Povratnik na klupu Rudeša optimist uoči Rujevice: “Treba nam pozitivan rezultat”

Davor Petrović

Davor Mladina/Foto PIXSELL

Davor Mladina/Foto PIXSELL

Nadam se da ćemo na Rujevici ponoviti pristup i igru iz utakmice protiv Dinama - rekao je trener Rudeša



ZAGREB Iako je gostovanje kod Dinama u prošlom kolu okončano minimalnim porazom, više nego solidna izvedba u toj utakmici donijela je veliko ohrabrenje za Rudeš. To se pogotovo odnosi na prvo poluvrijeme, u kojem je momčad pod stručnim vodstvom Davora Mladine ostavila puno bolji dojam od renomiranog suparnika. U nastavku je, doduše, primljen jedini gol, no to nije previše pokvarilo ukupnu sliku, praćenu optimizmom uoči današnjega gostovanja na Rujevici.


– Mislim da smo dobili dobru povratnu informaciju od momčadi i mogu biti zadovoljan tim segmentom. Sada me zanima kako ćemo izgledati protiv Rijeke – kaže Mladina, koji se prije deset dana vratio na klupu Rudeša nakon šest mjeseci.


Suvišno je isticati da situacija nije bajna. Uostalom, dovoljno je baciti pogled na tablicu HNL-a.




– Nadam se da ćemo na Rujevici ponoviti pristup i igru iz utakmice protiv Dinama. Što se tiče rezultata, to ćemo vidjeti na kraju. Pratio sam sve utakmice Rudeša i mogu reći da je i u prijašnjim kolima bilo dobro odigranih poluvremena, kao, na primjer, protiv Osijeka ili Slaven Belupa u Kupu. No, uvijek su nedostajale neke nijanse u obrani i u napadu. Sada je na nama da ponavljamo te prezentacije. Budemo li uspješni, rezultat neće izostati – dodaje Mladina.


Otegotnu okolnost za Rudeš predstavlja pobjeda Slaven Belupa na Rujevici u prošlome kolu jer je sada prisutna pretpostavka da će igrači Rijeke dati sve od sebe kako bi barem djelomično isprali gorak okus toga poraza.


– Ne bih htio govoriti o njihovim problemima jer i mi imamo svoje. Meni je najvažnije da sam nakon moje prve povratničke utakmice dobio dobru reakciju momčadi. Zato se na odličnoj pripremi utakmice zahvaljujem i svojem stručnom stožeru. Također, već otprije poznajem dosta igrača, tako da smo neke taktičke zadatke već imali i uhodane – kaže Mladina, koji zbog žutih kartona danas ne može računati na Andreja Lazarova i ozlijeđenog Ivana Tomečaka.


Svi ostali igrači spremni su za utakmicu i, nadaju se u Rudešu, prvu pobjedu. Mladina se pak ne želi zaletavati gordim najavama.


– I Rijeci je vrijeme da pobijedi nakon poraza od Slaven Belupa. U nogometu rezultat nekada ne prati igru i prezentaciju na terenu. Zato je sport i zanimljiv jer nekad bolja ekipa izgubi, odnosno lošija pobijedi. Nama treba pozitivan rezultat, ali isto vrijedi i za Rijeku. I zato očekujem dobru utakmicu koja će, vjerujem, biti neizvjesna do samoga kraja. Neka pobijedi bolji – zaključio je Mladina.