Transfer

POVRATAK ZLATANA Ibrahimović se nakon angažmana u LA Galaxyju vraća u AC Milan

Hina

Reuters

ReutersZlatan Ibrahimović trebao bi se vratiti u talijanski AC Milan nakon završetka angažmana u LA Galaxyju, izjavio je u petak povjerenik za Američku nogometnu ligu (MLS) Don Garber.


Ugovor 38-godišnjeg švedskog napadača s Galaxyjem istječe krajem godine pa bi se, nakon što je proveo zadnjih 18 mjeseci u MLS-u, trebao vratiti u Serie A i pojačati napad posrnulog milanskog velikana.


Garber je rekao da je »Zlatan je tako zanimljiv momak, on je 38-godišnji momak kojeg regrutira AC Milan, jedan od najboljih klubova na svijetu«.
Ibrahamović je u 2018. i 2019. godini izabran u idealnu postavu MLS-a, gdje je zabio ukupno 53 pogotka.


Sezonu s Galaxyjem završio je prošlog mjeseca porazom s rezultatom 5-3 od lokalnog rivala, Nogometnog kluba Los Angeles u polufinalu zapadne konferencije MLS kupa.


Ibrahimović je u karijeri igrao za sva tri najveća talijanska kluba – Juventus, Inter i Milan. S Juventusom je osvojio dva naslova prvaka, koja su klubu naknadno oduzeta zbog sudjelovanja u aferi Calciopoli, a s Interom tri »scudetta«.


Igrao je za Milan između 2010. i 2012., postigavši 42 gola u 61 ligaškom nastupu, te osvojio jedan naslov talijanskog prvaka.


U dugoj i uspjesima bogatoj karijeri igrao je i za Malmo, Ajax, Barcelonu, Manchester United i PSG.