Opatija vs. Dinamo

POVRATAK U PROŠLOST Nenad Bjelica je posljednji put nastupio na Kantridi prije 19 godina u dresu Osijeka

Ivana Vaupotić

Nenad Bjelica/Foto REUTERS

Nenad Bjelica/Foto REUTERS

Kada je riječ o Nenadu Bjelici, njegova zadnja utakmica na Kantridi datira od 17. studenoga 2000. godine. Tada je, s kapetanskom trakom na lijevoj ruci, vodio Osijek do pobjede nad Rijekom u 16. kolu sezone 2000./01. (3:2). Što se tiče dvoboja s Opatijom, sigurno je da neće ponoviti jednu stvar otprije devetnaest godina. Naime, aktualni trener Dinama je na svojoj zadnjoj utakmici na Kantridi postigao pobjedonosni gol.ZAGREB Minimalnom pobjedom nad Osijekom (1:0) Dinamo je još jednom uspješno apsolvirao prvi izazov nakon odličnog europskog rezultata. U neka druga vremena, modri ansambl bi u takvim situacijama najčešće lomio zube na domaćim suparnicima, a sada je osvojio tri boda u derbiju, zadržavši vodeću poziciju pod okriljem HT Prve lige, i to s utakmicom manje od drugoplasiranog Hajduka.


Tim rezultatom je nastavljen jaki ritam nastupa, koji donose završnica listopada i početak studenoga. Preciznije, u pitanju je sadam utakmica unutar tri tjedna, s time da su do sada uknjižene prvenstvene pobjede nad Goricom (4:2) i Osijekom (1:0) te remi sa Šahtarom u Harkivu (2:2), čime su otvorena vrata proboja u nokaut fazu Lige prvaka.


Naravno, pod uvjetom da zagrebački dvoboj s ukrajinskim prvakom bude okončan pobjedom. No, između ovog utorka i srijede koja stiže za osam dana, Dinamo sutra mora odraditi gostovanje kod Opatije, u sklopu osmine finala Hrvatskog nogometnog kupa, i to pod stijenama Kantride.
Rejting suparnika sasvim jasno sugerira da modri ansambl u tu utakmicu ulazi kao veliki favorit. Povrh toga, klub iz Maksimirske 128 je u šesnaestini finala Kupa maksimalno ozbiljno odradio gostovanje kod Karlovca 1919. (7:0). Nije tajna da dobar rezultat s Kantride može donijeti novi zamah u očekivanju sudbonosnog ogleda sa Šahtarom.


Modri su zadnju utakmicu na kultnom riječkom stadionu odigrali 4. travnja 2015. godine, u 27. kolu sezone 2014./15. (2:2). Iako je od tada prošlo nešto više od jednog olimpijskog ciklusa, čak trojica aktera te utakmice mogla bi i sutra istrčati na Kantridi. Prije četiri i pol godine, modre boje su branili Arijan Ademi i Ivo Pinto, a u sastavu Rijeke bio je Marin Leovac, koji danas igra na adresi Maksimirska 128.


Kada je riječ o Nenadu Bjelici, njegova zadnja utakmica na Kantridi datira od 17. studenoga 2000. godine. Tada je, s kapetanskom trakom na lijevoj ruci, vodio Osijek do pobjede nad Rijekom u 16. kolu sezone 2000./01. (3:2). Što se tiče dvoboja s Opatijom, sigurno je da neće ponoviti jednu stvar otprije devetnaest godina. Naime, aktualni trener Dinama je na svojoj zadnjoj utakmici na Kantridi postigao pobjedonosni gol.