Union Berlin

Povijesni uspjeh i ludnica na terenu! Padali su duboko, u četvrtu ligu, a sad su prvi put u Bundesligi

Hina

foto: REUTERS/Hannibal Hanschke

foto: REUTERS/Hannibal Hanschke

Sastav Uniona igrao je u prvoj istočnonjemačkoj ligi do 1990. godine, a nakon ujedinjenja uvršten je u drugu ligu. Tijekom protekla tri desetljeća ispadao je i u treću, pa čak i četvrtu ligu da bi se 2009. vratio među drugoligaše i u tom rangu proveo punih deset godina prije promocije u prvu ligu.BERLIN – Nogometaši Uniona iz Berlina po prvi su put od ujedinjenja Njemačke osigurali nastup u Bundesligi! U uzvratnoj utakmici dodatnih kvalifikacija na svom su terenu odigrali 0-0 protiv Stuttgarta, što im je uz neriješen rezultat (2-2) iz prvog dvoboja otprije četiri dana bilo dovoljno za povijesni uspjeh.


Union je ove sezone završio na trećem mjestu u drugoj ligi, a protiv 16-plasiranog sastava iz prve lige Stuttgarta uspio je odigrati dva neodlučena susreta, uz više postignutih pogodaka u gostima.


Sastav Uniona igrao je u prvoj istočnonjemačkoj ligi do 1990. godine, a nakon ujedinjenja uvršten je u drugu ligu. Tijekom protekla tri desetljeća ispadao je i u treću, pa čak i četvrtu ligu da bi se 2009. vratio među drugoligaše i u tom rangu proveo punih deset godina prije promocije u prvu ligu.
Stoga možete zamisliti slavlje koje je uslijedilo nakon posljednjeg sučevog zvižduka u utakmici protiv Stuttgarta: sretni zagrljaji na terenu i ludnica na tribinama, koja kulminira upadom oduševljenih navijača na travnjak stadiona. Baš tako bilo je u Berlinu.A koliko su navijači Uniona željeli ovu pobjedu, govori, između ostalog, današnji doček autobusa s igračima. Par tisuća navijača u crvenim klupskim bojama napravilo je špalir, a kad se autobus pojavio počela je ludnica: baklje, pjesma. Pogledajte kako je to izgledalo.Pod imenom Union Berlin nogometni klub iz Köpenicka – nekoć samostalnog gradića, kojeg je progutao i jednim svojim dijelom načinio veliki Berlin – nastupa od 1966. godine. Klupska povijest je duža, jer Union je “direktni nasljednik” kluba FC Olympia Oberschöneweide, osnovanog 1906. godine.


Veliki trenutak Unionove povijesti na službenim faceboomk stranicama ispratili su komentarom: U ovu povijesnu večer, nevjerojatne scene na našem Stadionu An der Alten Försterei. Hvala vam Unio, samo zajedno smo ovo mogli napraviti.