Liga nacija

Portugalski izbornik uoči Hrvatske: “Naravno da bi bilo drugačije da su tu Cristiano Ronaldo i Luka Modrić…”

Portal Novi list

Ronaldo ima oteklinu na nozi, poput uboda ose, pa je na liječenju antibioticima. Osjeća se bolje, tek ćemo vidjeti kako će se osjećati do utakmice - rekao je Fernando Santos



RIJEKA Kapetan portugalske nogometne reprezentacije Cristiano Ronaldo »najvjerojatnije neće igrati« protiv Hrvatske, rekao je portugalski izbornik Fernando Santos. Ronaldo, 35-godišnji napadač Juventusa, nije trenirao sa suigračima zbog infekcije prsta desne noge.


– Mislim da neće biti spreman, vidjet ćemo. Jako je dobro trenirao u ponedjeljak i utorak, no u srijedu je imao problema s nogom pa smo ga tada poslali u teretanu. Tijekom ručka smo saznali da ima oteklinu na nozi, poput uboda ose, pa je na liječenju antibioticima. Osjeća se bolje, tek ćemo vidjeti kako će se osjećati do utakmice, ali mislim da neće biti spreman – rekao je izbornik Fernando Santos.


Ronaldo je u 164 utakmice za Portugal zabio 99 golova. S druge strane, Hrvatska je doputovala u Porto bez Luke Modrića i Ivana Rakitića.




– Rezultat stvaraju ekipe, momčadi, a ne pojedinci. Naravno da ti igrači mogu napraviti razliku na terenu, ali obje reprezentacije su pripremljene na igru bez njih. Naravno da bi bilo drugačije da su tu Cristiano i Modrić, jer su oni dobri igrači, ali njihov izostanak ne znači da bi ishod mogao biti drugačiji. Uočili smo da na sredini terena često uz Brozovića igraju Kovačić i Vlašić. Svi oni su u reprezentaciji jer su dobri igrači. Poznajemo profil Hrvatske. Isto tako Dalić poznaje profil Portugala. Zna kako portugalska reprezentacija napada i kako se brani. Nema tu previše tajni – rekao je Santos.