Poseban tretman

Portugalci u splitskom “balonu”, Cristiana Ronalda i društvo čuvaju jake policijske snage

Portal Novi list

Policijske snage ispred hotela Amphora/Foto PIXSELL

Policijske snage ispred hotela Amphora/Foto PIXSELL

Već po dolasku u splitsku zračnu luku bilo je jasno da će Ronaldo i društvo uživati poseban tretmanSPLIT Portugalska nogometna reprezentacija sletjela je u Split u nedjelju navečer. Jake policijske snage osiguravale su zračnu luku i onemogućile bilo kakav kontakt portugalske delegacije s “vanjskim svijetom”. Portugalci su odmah prebačeni u hotel Amphora na Žnjanu gdje će dočekati trening na Poljudu, odnosno utakmicu s Hrvatskom.


I hotel Amphora se nalazi pod nadzorom jakih policijskih snaga. Portugalci su u Splitu u svojevrsnom “balonu” – epidemiološkom i siguronosnom.


 


PU Splitsko-dalmatinske izdala je i priopćenje uoči utakmice:
“Policija će, sukladno članku 79. Zakona o policijskim poslovima i ovlastima, prije, za vrijeme odigravanja i nakon završetka utakmice vršiti snimanje na stadionu i prilaznim pravcima. Građane obavještavamo da će na dan održavanja utakmice od 7.45 sati, pa do završetka osiguranja javnog okupljanja uspostaviti blokada prometa na šetnici oko stadiona” poručili su iz policije.


Na dan utakmice od 15 sati će se uspostaviti blokade prometa oko stadiona, to se naravno ne odnosi na vozila policije, odnosno vozila s propusnicom.