Konferencijska liga

Portugalci najavljuju da će snažnije ući u utakmicu s Hajdukom. Dambrauskas: ‘Ne razmišljamo o prednosti’

Hina

Miroslav Lelas/PIXSELL

Miroslav Lelas/PIXSELL

Vitoria i Hajduk će u srijedu u 18 sati (17 sati po lokalnom vremenu) odigrati uzvrat 3. pretkola Konferencijske lige



Vitorijin trener Moreno Teixeira (40) rekao da je će njegova momčad snažno ući u utakmicu i rizično igrati protiv Hajduka jer pred svojom publikom u srijedu želi nadoknaditi poraz 1-3 iz Splita.


Hajdukov trener Valdas Dambrauskas (45) poručio je pak da će hrvatski doprvak u Guimaraesu, gradu udaljenom 50 kilometara od Porta, “imati isti pristup kao prije tjedan dana na Poljudu”.


“Mi se moramo fokusirati na naš način igre te ne smijemo razmišljati o prednosti iz prve utakmice”, izjavio je Dambrauskas na konferenciji za medije u Guimaraesu.




Vitoria i Hajduk će u srijedu u 18 sati (17 sati po lokalnom vremenu) odigrati uzvrat 3. pretkola Konferencijske lige.


“Siguran sam da će Vitoria odigrati drukčiju utakmicu od one u Splitu. Vjerujem da su bolja momčad od onoga što su ondje pokazali”, dodao je.


Dambrauskas tvrdi da “zna što njegova momčad treba raditi” za ostvarenje prolaska u iduće kolo.


Moreno je odgovorio da “ne zna kakva će biti strategija Hajduka, ali da je Vitoria spremna za preuzimanje rizika u igri”.


Požalio se, međutim, na okolnosti pod kojima će njegovi nogometaši igrati.


“Mi, naime, imamo otežavajuću okolnost. Hajduk nije igrao prošli vikend”, napomenuo je Moreno čija je momčad u nedjelju pobijedila 1-0 u gostima Chaves u prvom kolu portugalskog prvenstva.


Hajduk je bio slobodan jer je odgodio svoju prvenstvenu utakmicu s Goricom.


“Također ne mogu shvatiti zašto je netko odredio da igramo u 17 sati. Neću tražiti izliku u tome, ali nije isto igrati u 17 sati i u 20 sati.


“Institucije bi morale imati razumijevanja i voditi se zdravim razumom”, dodao je.


U Guimaraesu, povijesnom gradu na čijim zidinama piše “Ovdje je rođen Portugal”, u 17 sati se očekuju 32 stupnja Celzijeva.


Stadion Afonso Henriques, koji nosi ime po prvom portugalskom kralju, ima 30.000 mjesta.


“Kvalitetni smo da Hajduku zabijemo dva gola ali moramo ostati uravnoteženi i mirni. Ključna je kontrola emocija”, napomenuo je Moreno.


Vitoria je ondje u rujnu 2013. pobijedila 4-0 Rijeku, posljednju hrvatsku momčad koja je gostovala u Guimaraesu. U Rijeci je zatim bilo 0-0 u grupnoj fazi Europske lige.


Tada je za Vitoriju igrao i zabio gol veznjak Andre Andre (32) koji se prije četiri dana nanovo priključio ekipi vrativši se s posudbe u Al-Ittihadu.


“Mi nećemo striktno, individualno, čuvati niti jednog igrača Hajduka. Premda imaju igrače koji se razlikuju od drugih to nećemo činiti. Fokusirat ćemo se na sebe”, rekao je Moreno.


“Moramo odigrati bolje nego smo igrali u Hrvatskoj. Također i bolje nego smo igrali s Chavesom. Znajući da će se utakmica igrati barem 94. minute mi ćemo sigurno snažno ući u taj susret, ali je potrebno ostati priseban”, zaključio je.