Prva NL

Poraz u Vinkovcima teško je pao svima na Krimeji: “Vjerovali smo da možemo uzeti bodove”

Ivan Volarić

Elvis Brajković/Foto V. KARUZA

Elvis Brajković/Foto V. KARUZA

Definitivno nas je ova rezultat uzdrmao - rekao je Elvis Brajković, najbliži suradnik trenera Grubora



RIJEKA  Na Krimeji su se nadali da će na dva vezana slavonska gostovanja na otvaranju drugoga dijela sezone uspjeti osjetnije popraviti bodovno stanje. Bod u Bijelom Brdu je u tom smislu doživljen kao koračić naprijed, tim više što su Crveni odigrali solidnu partiju. No, gostovanje u Vinkovcima ponovo je stvari vratilo u jesenske okvir. Na jalovu igru, praktički bez prave šanse, nadovezao se minimalni poraz. Orijent je potonuo prema dnu prvenstvene ljestvice i pozicijama koje vode u niži rang…


– Definitivno nas je ova rezultat uzdrmao. Nismo očekivali poraz, ne zbog toga jer smo mislili da je Cibalia slaba, već zbog toga jer smo bili uvjereni da smo mi dobri i da možemo uzeti bodove ili barem bod u Vinkovcima. U prvom poluvremenu smo ih limitirali, nismo im dozvolili ništa, a mi smo izgledali dosta dobro. Dobro smo izlazili na njihovu polovicu, iako nismo imali nekih velikih prilika. U nastavak smo ušli lošije, ali nisu ni oni bili opasni. Dogodio se taj jedan njihov ulazak u šesnaesterac i nesmotrena reakcija Muminovića gdje je u želji da izbije loptu udario njihovog igrača po nozi. Kazneni udarac je postojao, ali malo ga je domaći igrač navukao. Primljeni gol nas je poremetio, nismo zaslužili dobiti taj gol. Uveli smo nakon toga pet igrača u kraćem razdoblju, željeli smo postići pogodak, ali nismo u tome uspjeli. Cibalia se dobro branila po teškom terenu. Imali smo neke situacije pri kraju, ali sve zajedno stvorili smo premalo situacija da bismo zabili gol. Na kraju je sve zajedno završilo razočaravajuće po nas. Prvo poluvrijeme može nam biti neka nit vodilja za dalje kako bi to trebalo izgledati – govori Elvis Brajković, najbliži suradnik Slobodana Grubora, trenera Orijenta.


Krimejčane idućeg vikenda čeka prvi domaći ispit i sudar sa Sesvećanima u kojem se pobjeda nameće imperativno.




– Dugo nismo pobijedili i sigurno da su nam tri boda nužnost. Ekipa se digla u formi, ni BSK, a ni Cibalija nisu bili dominantni protiv nas. Sigurno da nas je u Vinkovcima poremetio loš teren. Tereni su veliki problem ove lige. Igramo sada na Krimeji, prilika je to za iskupljenje i da pokažemo koliko vrijedimo – nastavio je Brajković.


U sastav bi se trebali vratiti oporavljenici Tadejević i Valjan, Simčić je odradio utakmicu pauze zbog isključenja u Bijelom Brdu.


– Bit ćemo sigurno kompletniji nego u Vinkovcima – zaključio je nekadašnji hrvatski reprezentativac.